Művészrajzok érkeztek az új Star Wars-mítoszkönyvhöz

vader-painting-star-wars-myths-and-fables-tall-final.jpg

Már korábbi cikkünkből írtunk a Galaxy's Edge projekthez tartozó néhány várományosáról, köztük volt az augusztus 6-án megjelenő, Star Wars: Myths & Fables névre hallgató, az in-universe legendákról, mesékről szóló könyv is a The Legends of Luke Skywalker című műhöz hasonlóan. A mű szerzője, George Mann hála megtudhatjuk, miféle szóbeszédek járják be a galaxist hősökről, gonosztevőkről, vagy éppen szörnyetegekről, amik generációról generációra szállnak, Grant Griffin pedig segít elképzeltetni mindezeket az olvasóval. Utóbbi alkotóval készített a starwars.com egy rövidebb interjút a munkáját illetően, nem mellesleg pár művészeti alkotást is megosztott előzetesen. A továbbiakban ezek következnek.

“A projektnél az én illusztrátori munkámmal próbáltam ábrázolni, hogy az in-universe művészek hogyan festik le a galaxist behálózó űrmeséket, amik tiszta mítosszá és fantáziává válnak, mire a sztorik eljutnak a rajzolóhoz.”

 

“A kihívást számomra az jelentette, hogy a már ismert karaktereket és idegen fajokat felismerhetőnek, bár némileg eltérőnek adjam vissza, mint eredetileg voltak bemutatva. Egyik kedvenc példám erre Darth Vader ‘mumus’ verziójának megszületése. Imádattal gondolok arra, ahogy galaxis-szerte a családfők így szólnak a gyerekekhez: ‘Jobban teszed, ha kitakarítod a szobádat, különben Vader elvisz téged.’  Jó párszor kíséreltem meg megtalálni a helyes egyensúlyt, hogy valósághű legyen, ámbár mégis szürreális és rémálomszerű. Ennek titka, hogy megtartottam az ikonikus Vader-sziluettet, majd hozzáadtam egy kellő mértékű Tim Burtoni csavart.”

 

“Ha már a ‘mumus’ egy Sith, az ‘irgalmas szamaritánus’ a Jedik megfelelője. Ehhez a történethez a kezdeti ötlet a gonosz verziónak tükrözése volt. Sith-ek a Jedik ellen, pusztítás a jólét ellen - ezeket mind ismerjük.  Én mindig a sötét oldal felé hajlottam, ezért kihívást jelentett átváltani a csontvázas Vaderről a napsugaras és szivárványos Jedi verzióra. A legnagyobb gond ezzel az illusztrációval a Jedi kinézetének eldöntése volt. A művészeti vezető egy heroikus/angyali kisugárzást akart a karakternek. Ihletért kutatva kiástam Ralph Macquarie eredeti koncepciós rajzát Luke Skywalkerről, amit összekevertem egy Wyeth-féle (Andrew Wyeth egy, a 20. században élt amerikai realista festő volt), tündérmeséből csöppent lovaggal. Igazán kielégítő volt az eredmény: egy láncból készült ruhát viselő, pajzsos Jedi. A végén az ikonikusabb kinézetű Jedi kedvéért egy csuklyás köpenyt is ráadtunk. A végeredmény szerint megtartottuk a páncélt és a pajzsot, aminek nagyon örülök.”

 

“Az ikonikus Star Wars-karakterek lefestésénél még bonyolultabb az, hogy ismeretlen szereplőket Star Wars-os köntösbe kerítsünk. Ez egy újfajta akadály volt számomra. Szerencsére volt segítségem. Illusztrátorként előnyt jelent az, hogy bekukucskálhatok a függöny mögé még a nagyközönség előtt, pontosabban a Galaxy's Edge korai munkálataiba nyerhettem betekintést. A parkos tervfotókkal le tudtam festeni egy, a Black Spire által ihletett hátteret — és semmi sem olyan jellemzően Star Wars-os, mint egy bolygó, aminek két holdja van!”

Fables

Fables

Fables

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Darthvader Megjelenes Allo

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo