Mi köze Snoke-nak a Köztársaság Fénykorához?

snoke_apprentices_e1513886330651.jpg

Január ötödikén tárul fel a nagyközönség előtt a Light of the Jedi című, a Köztársaság Fénykora érájában játszódó könyv, amit Charles Soule (Obi-van és Anakin, Vader) írt. Jóllehet ez a kiadás hivatalos dátuma, néhány szerencsés már korábban elolvashatta a regényt, köztük egy reddit felhasználó is, aki egy kapcsolódási pontot vélt felfedezni a Folytatás Trilógiával. A The Rise of Kylo Ren című négyrészes mini-képregénysorozatban (ami szintén Soule műve) feltűnik Snoke űrállomása, ahová Kylo Ren megy el, miután leszámolt Luke Skywalker Jedi-akadémiájával, ez a létesítmény pedig Soule legújabb művében is szerepet kap. A számos mesterséges gyűrűvel ellátott amaxin űrállomást olyan helyen húzták fel építtetői, ahol erősen jelen volt az Erő sötét oldala, hogy oázist alkossanak a világos oldalnak. Ugyanakkor a sötét oldal nem tűnt el az űrállomásról, és az építőket megölték.

 

Az amaxinok - akik már feltűntek/megemlítésre kerültek a Vérvonal és Az Ellenállás újjászületése könyvekben - ősi harcosok csoportja volt és a Galaktikus Köztársaság hajnalán alakultak, egyedi cserekereskedelmi rendszert építettek ki, például fegyvereket cseréltek javakért és szolgáltatásokért. Az amaxinokról úgy vélték, hogy egy másik galaxisba költöztek, miután a Régi Köztársaságot nem tudták meghódítani.

 

A felfedezést a direct.com hozta le és linkelte hozzá Charles Soule tweetjét, ami időközben sajnos már nem elérhető.

Kylostation

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo