Mérföldkő díjat kapott George Lucas és Kathleen Kennedy

lucas_kennedy_producers_guild_awards.png

Március 19-én tartották a 33. éves Producerek Céhe díjátadót, ahol a Star Wars atyja, Geogre Lucas, illetve a Lucasfilm aktuális elnöke, Kathleen Kennedy is elismerésben részesült.

A Lucasfilm 50 éves fennállásának apropójából a Mérföldkő Díjat Steven Spielberg adta át kettőjüknek, akivel Lucas és Kennedy már korábban együtt dolgozott. Spielberg a beszédében kiemelte, hogy Kennedy és Lucas összesen 175 projektben vettek részt együtt és külön-külön.

A többek között a Schindler listájáért, az E.T.-ért, a Jurassic Parkért, a Vissza a jövőbe-filmekért, és természetesen a 2012 utáni Star Wars-alkotások zöméért felelős Kennedy felidézte: Lucas-szal és Spielberggel "a filmipar új korszakának hajnalán" találkozott, és miközben együtt dolgoztak, több forradalom is végbement a szakmában. Azt is megjegyezte, hogy nincs senki más, akivel szívesebben megosztaná az ünnepélyes pillanatot, mint barátjával, mentorával és "a legnagyobb Jedi mesterrel", George Lucas-szal.

Lucas pedig a saját példaképét, Francis Ford Coppolát emelte ki, majd a produceri hivatás hasznosságáról, a csapatmunkáról, az inspirálásról és a szakma nehézségéről is beszélt. Azt külön hangsúlyozta, milyen fontos a szakmában, hogy jó csapata legyen az embernek, akiket inspirálnia kell, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Márpedig elmondása szerint ő mindig a legjobb csapatokkal dolgozott, akik nélkül nem érhette volna el mindazt, amit sikerült neki.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo