Megjött az első kisfilm a Squadrons játékhoz

9_star_wars_squadrons_swarm_of_ties_tie_formation_c_37digua2a.jpg

Az október 2-án megjelenő Star Wars: Squadrons című játékhoz bár már több előzetes kép- és videóanyag is érkezett a korábbiakban, most megkapta első előzetes rövidfilmjét, ami a "Hunted" címre hallgat. A "Hunted" rövidfilmen való munkák 2020 márciusában kezdődtek meg, és egy Varko Grey nevű birodalmi pilóta szemszögéből az endori csata után, de még a játék eseményei előtt játszódik, a birodalmiakra nézve egy újabb sikertelen küldetés végjátékakor. Mikor már megbizonyosodott, hogy vereséget szenvedtek, a csillagrombolókat a hiperűrbe küldik, de Grey bajba került osztagtársa megsegítése árán és hiperhajtómű híján nem tud velük tartani. Hamarosan egy vadászharcba kerül egy ellenséges X-szárnyúval a vadi új Var-Shaa bolygón. Valkor Gray-jel egyébként a játék single palyer módjában a játékos együtt fog repülni a Titán osztag tagjaként.

James Waugh, a Lucasfilm franchise tartalmáért és stratégiáért felelős alelnöke elmondta:

Különösen trükkös dolgot kellett végrehajtanunk. A karaktereket gazdagítani, fejleszteni, humanizálni akarjuk, és minden gonosztevőt úgy megközelíteni, hogy ő a saját történetének a hőse. Viszont a birodalmiak a rosszfiúk, egy elnyomó és leigázó, totális dominanciát hajszoló fasiszta rend. Nehéz lenne őket szimpatikusnak nevezni. De ahogy mondtam, megvan a saját nézőpontjuk, annak dacára, mennyire félrevezetettek és sötétek is. 
Nem akartuk olyannak bemutatni a Birodalmat, amilyen nem is valójában. A rövid videóban Varko egy elkötelezett idealista, és olyasvalaki, akiről azt hinnénk, hogy elég veszélyes és borzalmas dolgokat művelt korábban. Ám az egész galaxis a feje tetejére állt. A rend minden formája hirtelen káosszá és zűrzavarrá vált. Ezt látva, és a reakcióját, hogy minden, amit ő dédelgetett és amiben hitt, elveszett, emberi érzésnek mondható. Bár nehéz tisztelni a Birodalom hadi módszereit, a pilóták számíthatnak egymásra. Ez az, amit próbáltunk beemelni a történetbe Varkóval.”

 

Az EA munkatársa, Neel Upadhye elmondta, hogy ő második világháborús tengeralattjárós filmeken nőtt fel, és onnan vették a lehetőséget, hogy mi történik, ha egy TIE-vadász egyedül marad a csatatéren, ami eddig nem volt nagyon feltérképezve a Star Wars univerzumában.

 

John Knoll, aki leginkább az előzmény filmeken, a Solón és a The Mandalorian sorozaton való munkáiról ismert elárulta, hogy ő, az ILM, az EA és a Motive Studios kollaboráltak a "Hunted" elkészítéséhez. Knoll egyébként a régi X-Wing játék rajongója, aki szeretné jobb grafikával és hálózatos játékkal újra átélni azt.

 

Forrás: starwars.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo