Meghalt a Leia aranybikinijét megalkotó Richard Miller

richard_miller_yoda_.jpg

Nyolcvan éves korában, december 8-án elhunyt az ILM-nél közel három évtizedig munkálkodó Richard Miller, aki több filmes franchise mellett a Star Wars-nál is dolgozott. A messzi-messzi galaxis világába Lorne Peterson hívta el az ékszerészként, szobrászként és művészettanárként is jegyzett Millert, kinek legfontosabb feladata Leia hercegnő híres aranybikinijének megalkotása volt A Jedi visszatérnél. Carrie Fisher A hercegnő naplója című könyvében megjegyzi, hogy számára igen kényelmetlen volt a ruha viselése, mivel egyfolytában egyenesen kellett ülnie, nehogy a fém nyomokat hagyjon a bőrén, és számára ezért is jelentett megváltást Jabba megölése. A filmhez úgyszintén ő készítette el Palpatine csuklyájának csatját, majd sok évvel később az előzmény trilógia filmjeinél is közreműködött, például a Jedi Templom bejáratánál lévő gigantikus szobrok is az ő alkotásai.

Richard Miller számos kultfilmnél működött közre, köztük kiemelkedik A Karib-tenger kalózai (Davy Jones polipszakállát alkotta ő), több Star Trek-film, a 2001-es Majmok bolygója, a Roger nyúl a pácban, Willow, Vissza a jövőbe, Lánglovagok, Égi tűz, A Flintstone család, A maszk, Casper, Jumanji, Deep Impact, A múmia, Az Álmosvölgy legendája, A Mars mentőakció, Űrcowboyok, A.I. Mesterséges értelem, Jelek, a 2003-as Hulk, Terminátor 3. - A gépek lázadása, Van Helsing, Pán Péter.

Richard Miller Leia Bikini


Richard Miller Jedi Temple Statue 

A rákot túlélő és hosszadalmas kórházi ápolásra szorult Richard Miller haláláról a The Hollywood Reporter értesült.

 

Nyugodjék békében!

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo