Meghalt a Padmé édesanyját alakító Trisha Noble

Trisha_Noble3.png

David Prowse és Jeremy Bulloch tavaly év végi halála után sajnos ismét gyászhír érkezett. A Natalie Portman által életre keltett Padmé Amidala édesanyját, Jobal Naberrie-t játszó ausztrál énekesnő és színésznő, Trisha Noble 76 évesen tért örök nyugovóra január 23-án, napokkal 77. születésnapja előtt, miután másfél éve harcolt egy rosszindulatú daganat ellen, amit azbeszt belélegzése idézett elő. Noble két Star Wars-filmben vette fel Padmé édesanyjának szerepét, jóllehet A klónok támadásához felvett jelenetek már nem kerültek bele a 2002-es filmbe, a 2005-ös A Sith-ek bosszúja végén, Padmé temetésén feltűnik pár pillanat erejéig, ami utolsó filmes szerepe is egyben, legutóbb pedig a 2017-es Ladies in Black musical ausztrál verziójában lépett színpadra.

Az ausztrál nevettető Clarence 'Buster' Noble, valamint az énekesnő és énekesnő Helen De Paul gyermekeke, Trisha Noble karrierjének kezdete az 1960-as évek legelejére tehető, 1961-ben megnyerte a legjobb női énekesnek járó díjat a Logie Awards eseményen, ami az Emmy-díjátadók ausztrál megfelelője, majd az Egyesült Királyságba költözött és két éves szerződést kötött a Columbia Recordsszal. Több brit televíziós sorozatban is feltűnt, majd még az 1960-as években beindult amerikai karrierje is, például a Columbo-sorozatban is tiszteletét tette. Három házasság alatt egy fiúgyermeke született.

 

Nyugodjék békében!


Trisha Noble

Trisha Noble2

 Forrás: The Daily Mail

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo