Megérkezett Claudia Gray új regényének szinopszisa!

master-apprentice-cov.jpg

A 2019-es Star Wars-újdonságok egyike az Elveszett csillagok, a Vérvonal és a Leia, az Alderaan hercegnője című regények írójának újabb könyve, a Master and Apprentice (azaz "Mester és tanítvány"), amely a Baljós árnyak előtt játszódik, és Qui-Gonról és Obi-Wanról szól. A Penguin Random House kiadó most közzé tette a szinopszisát:

Egy váratlan ajánlat a Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi közötti viszony megromlásával fenyeget, amikor a két Jedi egy ismeretlen bolygó veszélyes vidékein kel át.

Egy Jedinek egyszerre kell bátor harcosnak, az igazság őrzőjének és az Erő szakértőjének lennie. De talán a legfontosabb kötelessége, hogy továbbadja, amit tanult. Yoda Mester képezte ki Dookut, aki Qui-Gon Jinnt tanította; és most Qui-Gonnak is Padawanja van. De Qui-Gont, aki Jediként rengeteg veszéllyel szembeszállt, még semmi nem ijesztette meg úgy, mint az a gondolat, hogy elbukik tanítóként.

Obi-Wan nagyon tiszteli a mesterét, de nehezére esik neki megérteni őt. Miért nem törődik Qui-Gon azokkal a törvényekkel, amelyek a Jedikre vonatkoznak? Miért foglalkozik Qui-Gon ősi Jedi próféciákkal, ahelyett, hogy gyakorlatiasabb dolgok felé fordulna? És miért nem mondták el neki, hogy Qui-Gon a Jedi Tanácshoz való csatlakozást fontolgatja, tudva, hogy a kettejü közötti partneri viszony végét jelentené? A legnyilvánvalóbb válasz az, hogy azért, mert ő csalódást okozott a mesterének - és ez megijeszti obi-Want.

Amikor egy Rael Averross nevű Jedi, aki egykor maga is Dooku tanítványa volt, egy politikai vita rendezésében kéri a segítségüket, Jinn és Kenobi elutaznak a Pijal bolygó királyi udvarába - annak tudatába, hogy ez lehet utolsó közös küldetésük. Egyszerű feladatra számítnak, de helyette az igazságot elködösítő megtévesztést találnak, ráadásul Qui-Gont egy katasztrófa látomása szállja meg. Ahogy Qui-Gonnak a próféciában való hite egyre nő, Obi-Wannak a mesterébe vetett hitének nagy próbát kell kiállnia - éppen akkor, amikor egy olyan fenyegetéssel néznek szembe, amely arra kényszeríti őket, hogy olyan szorosan együttműködjenek, mint korábban sose.

Az angolul április 16-án megjelenő könyv leírását kiegszítendő az Amazon feltöltött három idézetet a regényből - ezeket a folytatásban nézhetitek meg.


"Mindenkinek, aki továbbmerészkedik az Erő útján, félnie kellene. Sok a veszély. A küzdelem örök." (Dooku)

Quote2

"A szabályok okkal léteznek. Nem önkényesek. A Jedi-szabályok azért léteznek, hogy a nagyobb jó felé kormányozzanak bennünket és csökkentsék a bizonytalanságot." (Obi-Wan)

Quote1

"Mi haszna az ideáloknak, ha nem tudjuk őket összeegyeztetni az általunk ismert univerzummal? Ha a hiedelmeink azt sugallják nekünk, az emberek szükségletei pedig valami mást, akkor miért lenne kérdéses, hogy melyikre kell figyelnünk?" (Qui-Gon)

Quote3
Mit szóltok ehhez a szinopszishoz? Várjátok az írónő újabb Star Wars-könyvét? Véleményeteket a könyves fórumon és HoloNet nevű Facebook-csoportunkban is megírhatjátok.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo