Megelevenednek A Köztársaság Fénykora-könyvek hősei

young_jedi_high_republic2_.png

A Star Wars-kánon pár éve tovább gazdagodott a messzi-messzi galaxis egy addig ismeretlen érájának, a Köztársaság Fénykorának bemutatásával. Miután a Skywalker-saga történéseit két évszázaddal megelőző korszakot a könyvekből és képregényekből megismerhették a rajongók, mozgóképen is megelevenedett, a Fiatal Jedik kalandjai című animációs sorozatban. A meseszériának eleinte nem volt köze a Star Wars-könyvekhez és -képregényekhez, de ez hamarosan megváltozik: az első évad novemberben érkező második felében ugyanis crossoverek jönnek, a Köztársaság Fénykora-regényekből ismert vendégszereplőkkel és helyszínnel.

Az egyik érkező crossover-epizódban a sorozat főhőseihez új látogatók érkeznek a twi'lek Loden Greatstorm Jedi Mester és Padavanja, Bell Zettifar személyében, akik magukkal hozzák Bell hűséges állatát, Embert is. Greatstorm mester és tanítványa Charles Soule A Jedik fénye című regényében (kritikánkat ITT olvashatjátok), illetve Cavan Scott ezzel egy időben kiadott (magyarul egyelőre nem elérhető), The Great Jedi Rescue című gyerekkönyvében debütáltak. Azóta pedig olvashattunk róluk a Scott Viharfellegek című regényében és a Claudia Gray által jegyzett Csillaghullásban.

Young Jedi High Republic
Young Jedi High Republic3
Egy másik részben a Fiatal Jedik hősei elutaznak a Köztársaság Fénykora ikonikus helyszínére, a Csillagfény Állomásra, ahol találkoznak Estala Maru Jedi Mesterrel, a Köztársaság Fénykora képregény egyik karaktere, aki a Csillaghullásban is feltűnik.

Young Jedi High Republic4
A crossover-sztorik megírásában segített a vendégszereplő karakterek alkotója, Cavan Scott is, aki a Star Wars-kánon egyik termékeny szerzője: a Köztársaság Fénykora-képregényszéria mellett a korszak több könyvét is jegyzi.

Azoknak, akik még nem merültek el jobban a Köztársaság Fénykora érában, érdemes elolvasniuk a korszak fontosabb Jedi karaktereit bemutató cikket a Szukits kiadó honlapján, ahol a Szukits Könyves Magazin blogon folyamatosan közölnek Star Wars-témájú írásokat, ismertetőket is.

Hagyatek Banner Uj 2000x1000 A

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo