Még több Yoda a Köztársaság Fénykorában

yoda_high_rep.jpg

Korábban adtunk hírt róla, hogy az IDW-féle The High Republic Adventures ifjúsági képregényben tiszteletét fogja tenni egy jól ismert agg Jedi-mester: Yoda. A Köztársaság Fénykora projektnek egy másik, a felnőttebb közönségnek szóló Marvel-féle Star Wars: The High Republic képregény-sorozatban, amit Cavan Scott (Dooku: Az elveszett Jedi) jegyez, úgy tűnik, szintén feltűnik Yoda, mint az kiderült a képregény néhány előzetesen szemléltetett lapján, amiknek rajzos kidolgozása Ario Anindito munkája.

A képregény elején a Starless Expanse (szabad fordításban Csillagtalan Expanzió) nevű területen csöppenünk bele a sztoriba, ami a Peremvidék és a galaktikus mag közti sötét és elhagyatott hely, amin keresztül rengetegen kelnek át, hogy új otthonra leljenek a Külső Gyűrűben. Az állomás a regnáló kancellár nagy munkái egyike, ami a kormány stabilitását és empátiáját hivatott jelképezni: Csillagfény Állomás, ami reményt ad mindenki számára. Az egyfajta Jedi Templomként is funkcionáló állomás több szekcióból áll: kórházakból, laborokból, gyakorlóterekből.

 

Pár új karakterrel is gazdagabbak lehetünk az első pár lap megismerésével. Az első Estala Maru, egy kessuriai Jedi-mester, kinek faja a Skywalker korában tűnt fel először az Aki-Aki fesztiválon. Itt Maru a felelős azért, hogy minden működjön az állomáson és azon túl, gyakorlatilag ezer dolgot csinált és kezelt egyszerre, ezt viszont nem Jedi, vagy Erő-képességgel, hanem sajátos adottságával képes érzékelni az egyszerre történő eseményeket, amikkel lépést is tud tartani. A vörös bőrű Maru nagyon aprólékos vezető, amivel sokak agyára megy, valamint váratlanul süt el szarkasztikus megjegyzéseket, és rendkívül száraz humorérzékkel van megáldva.

 

Egy másik szereplőt már előzetesen jobban ismerhetünk: Avar Kriss, a kor egyik legjobban tisztelt Jedi-lovagja. Mögötte pedig a Maruval együttműködő asztromech droid, aminek kinézetét egy a 70-es években kijött, kocsmajelenetes Kenner-játékhoz tartozó kartonpapírról mintázták. A következő lapon köszön be Veter és Yoda nagymester Avar nagy meglepetésére, mert Yoda nem szokott ellátogatni ceremóniákra. Az előzmény trilógiában csak egy nagymester létezett egyszerre, ebben a korban pedig már háromról tudunk. A magasabb és bolyhosabb Jedi-mester Veter, aki nagyon öreg és már nagyon régóta nagymester, és már ideje vége felé jár a Tanácsban. Mellette jön Yoda, aki lázadóbb, szabad szelleműbb itt, mint ahogy megismertük. Ugyanakkor már évek óta nagymester, a Jedi Rend és a Köztársaság nagyra becsült tagja. Fizikailag nem sokat ült a Tanácsban, mert egy csomó padawant oktatott az űrben.

 

Viszont azt, hogy mi történik a ceremónia után, az olvasók jövő év január 6-án meg fogják tudni.

High Republic Comic Yoda2

High Republic Comic Yoda1

High Republic Comic Yoda3

Forrás: polygon.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo