Maul és Talon lettek volna Lucas új trilógiájának főgonoszai

talon.png

Korábban írtunk arról, hogy Lucas mit prezentált a Disney elé, amit a saját folytatás trilógiájának képzelt el, de végül nem kapott zöld utat a midikloriános ötlet. A tervek szerint Paul Duncan még idén megjelenő The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005 című forráskönyvéből kivonatolt részlet szerint a Star Wars atyjának egy másik verziója is volt A Jedi visszatér utáni filmes történetekre: visszatért volna A klónok háborújában "feltámasztott" Darth Maul, tanítványa pedig a Hagyaték című Legendák képregény-sorozat szereplője, a vörös bőrű Darth Talon twi'lek lett volna, így Maul lett volna az új Sidious és Talon az új Vader, és az árnyékban megbújó bűnözői csoportokkal sanyargatták volna a Galaktikus Birodalom utáni hatalmat, amely koncepció A klónok háborújában és a Solóban is megvolt a Vörös Hajnal szindikátus által.

George Lucasról tudni lehet, hogy bár nem érzi/érezte sajátjának a Legendák kontinuitást, jó párszor ihletforrásként tekintett rá. Például a szintén twi'lek Aayla Securát is egy Legendák képregényből emelte át az előzmény trilógiába. Darth Talon koncepciója kissé átírta volna az addig lefektetett idővonalat, ugyanis ő több, mint 100 évvel a yavini csata után élt a Darth Krayt-féle Egyetlen Sith (ami a Kettő Szabálya eltörlése volt gyakorlatilag, hogy a Sith-ek ismét nagy számban létezhessenek a galaxisban) érájában, Lucas folytatás trilógiás koncepciója pedig még Luke-ék érájára fókuszált volna. Nem ez lett volna az egyetlen másféle elképzelése Lucasnak egyes karakterekről, hiszen Boba Fett háttértörténetét is másnak képzelték el az Expanded Universe írói még a 90-es években, Lucas pedig később döntötte el, hogy Jango klónja lesz a filmekben. Ugyanakkor nem ez lett volna az egyetlen kísérlet Darth Talonra, ugyanis egy a 2010-es években elvetetett, Darth Maul főszereplésű videójátékban ő is feltűnt volna (az első képen ennek koncepciós rajza látható a cikk alján).

 

Maga a történet nem sokkal A Jedi visszatér után folytatódott volna, amiben Luke és Leia Anakin Skywalker hagyatékának részeit veszik fel, és sokkal több évet felölet volna, mint a folytatás-trilógia egyetlen esztendeje. Leia a Köztársaság helyreállításán dolgozik és végül főkancellárrá válik, ami a Legendákban is így történt meg, miközben Luke a 66-os parancs pár tucat túlélője, valamint Erő-érzékeny gyerekek után kutat, ez szintén megtörtént a Legendákban. Han nincs megemlítve az interjúban, ám Harrison Fordot Az ébredő Erőhöz is nehéz volt meggyőzni, hogy a karakter halála árán térjen vissza Az ébredő Erőhöz, ugyanakkor visszatért egy cameo szerepben a Skywalker korában. Luke és Leia gondjai természetesen meggyűltek volna az új Sith-ekkel és a Köztársaságot mételyező bűnözői birodalommal, de végül mindkét Skywalker sikerrel járt volna. A történet egy érdekes váltással rukkolt volna elő a Prófécia jegyében, mert Leia lett volna az végül, aki egyensúlyt hoz az Erőben, nem az apja.

 

Lucasnak sokféle előzetes terve volt a folytatáshoz, de azokban is kevés foglalkozik Darth Maullal. Bár nincs megerősítő és cáfoló bizonyíték arra, hogy ezt is benyújtotta a Disney számára Lucas, itt az eredeti elképzelések szerint Darth Talon lett volna az, aki átcsábítja az Erő sötét oldalára az itt Kylo Rennel megegyező személyt, míg maga Talon egy 'Uber' nevű egyénnek dolgozik (aki a második képen szerepel), aki tulajdonképpen Snoke-nak felel meg. Az új kánon szerint a VII. rész előtt így folytak le a dolgok, csak eltávolították a "közvetítőt", Darth Talont a képből.

Darth Maul Talon

Darth Talon


Forrás: starwarsnewsnet.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo