Matt Smith a meg nem valósult szerepéről a IX. részben

Matt_Smith.jpg

Már egész régen, 2018 nyarán röppent fel a hír, hogy a Doctor Who doktorját alakító Matt Smith benne lesz a IX. részben, még pletykák is születtek szerepéről. Egyes hírek szerint ő egy fiatal Palpatine, vagy egy Palpatine-klón lett volna, aztán 2019 márciusában maga a színész nyilatkozta le, hogy mégsem láthatjuk a Skywalker korában, ami igaznak bizonyult.

 

Azóta elég sok idő telt el, és most Smith a Happy Sad Confused podcast műsorban beszélt az esetről. A színész elárulta, hogy nem vettek fel vele egy jelenetet sem, ám közel állt ahhoz, hogy szerepeljen a filmben. A casting folyamata alatt nem volt ruhapróbája, csak néhány megbeszélésig jutottak az illetékesekkel. Szerinte a készítők időközben átgondolták a dolgot, és emiatt okafogyottá vált a szerep. Aztán az általa játszott karakter felé terelődött a téma, erről csak ködösen beszélt. Picit körülírva annyit jegyzett meg róla, hogy a sztori egy elég fontos és nagy részét képezte volna, egy óriási váltást eszközölt volna a Star Wars franchise történelmében.

 

Végezetül nem tett le annak lehetőségéről, hogy tiszteletét teszi a messzi-messzi galaxisban, majd a webkamerának kezét jellegzetes pózba emelte, mintha egy Erő-villámszórást akarna imitálni, miközben arra utalt, nagyon szeretne füstbe ment karaktere szerepében visszatérni. Ez könnyen jelentheti azt, hogy a szóbeszédek igazak voltak, csak a készítők Ian McDiarmid mellett döntöttek végül, akit majdnem egy évvel jelentettek be azután, hogy Smith neve felmerült.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo