Mark Hamill közölt egy érdekességet az V. rész végéről

mark_hamill_empire_strikes_back_ending.png

A Luke Skywalker alakító Mark Hamill újfent posztolt egy érdekes dolgot a hivatalos Twitter-fiókján, ami A Birodalom visszavág befejezésével kapcsolatos. A szóban forgó, jól ismert jelenet a kórházfregatton játszódik, ahol Luke műkezet kap, és komlinken keresztül beszélget a Millennium Falcon fedélzetén lévő Lando Calrissiannal és Csubakkával, majd Leiával és a két droiddal figyelik, ahogy elindulnak a karbonitba fagyasztott Han Solo megmentésére. Mark Hamill így emlékszik vissza a forgatásra:

A jelenet 4 hónappal A Birodalom visszavág fő felvételei után lett leforgatva, ami nem egy újraforgatás volt, hanem egy plusz jelenet. Mivel aggódtak, hogy az eredetinél túl sötét lesz a befejezés és a hősök látszólag teljes vereséget szenvednek, egy felemelő, reményt keltő és újjászületést sugalló pillanatot akartak hozzáadni a közönség megnyugtatása érdekében.

Ennek fényében az eredeti trilógia középső felvonásának befejezése sokkal sötétebb lett volna az eredeti elképzelések szerint. Ugyanakkor további érdekesség, hogy magán a befejező jeleneten is módosítottak rohamtempóban az után, hogy a film a mozikba került, ez utóbbi változat a június 18-i bemutatóra lett kész. Ennek oka az volt, hogy George Lucas szerint nem volt világos a helyszínek tekintetében a jelenet, így három új felvételt adtak hozzá a meglévőhöz.

 

  • Az elsőn a kamera a lázadó flottát mutatja, majd a fregatthoz dokkoló Falconra vált, a következő vágásban meg Landót és Csubakkát látjuk. A módosítás néhány, a kamera előtt elhúzó X-szárnyút és Y-szárnyút mutat, illetve a transzporthajót és a kórházhajót is tartalmaz.

 

  • A következő a fregatthoz kapcsolódó Falcont mutatja.

 

  • Az utolsó hozzáadott képsorok azt erősítik meg, hogy azon a fregatton tartózkodnak Luke-ék is, amihez a Falcon kapcsolódott. A Falconról a kamera lassan az orvosi hajó felé vált, de olyan szögben, hogy ne látszódjanak az orvosi hajón lévő szereplők.Viharfellegek

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo