Ismét kiadnák itthon a Star Wars: Hagyaték képregényt

sw_legacy_cov.png

A Star Wars Legendák egyik különleges darabja volt a Hagyaték című képregény, amely minden korábbinál nagyobbat, több mint 100 évet ugrott előre az időben az eredeti trilógia eseményeit követően. A hosszú széria egyes részei korábban a Semic kiadásában megjelentek, de most úgy néz ki, lesz végre egy összeszeszedett, gyűjteményes kiadás is belőle.

A Szukits kiadó még korábban tartott egy szavazást, hogy felmérje, melyik Legenda-képregény érdekelné az olvasókat, ha lenne lehetőség a kiadására, a befutó pedig a Hagyaték lett. Úgy néz ki, hogy teljesülhet is a rajongóknak ez a kívánsága, ugyanis a kiadó jelezte, hogy előkészületi fázisban van az első hagyaték-kötetük.

Legacy Szukits


A Hagyaték érájában a galaxis továbbra sem egységes, ugyanis az egykori Új Köztársaság és a Birodalom utódállama egyaránt létezik még, ezek ugyanakkor képesek a békés egymás mellett élésre, egészen addig, amíg újra fel nem bukkannak a Sith-ek, felborítva az egyensúlyt és elszabadítva a háború poklát. Persze akadnak hősök, akik szembeszállnak velük, családnevüket jól ismerjük: Skywalker és Solo.

Angolul, az eredetiben a Hagyatékból előbb hosszú sorozat jelent meg, majd egy annak történetét lezáró minisorozat, és később, más szerzőktől egy második, rövidebb élető sorozatot is kiadtak. Az első képregényfolyam főhőse Cade Skywalker volt, Luke leszármazottja, a másodiké pedig Ania Solo, Han és Leia kései utódja. Magyarul most az első, John Ostrander (Star Wars: Köztársaság) által jegyzett sorozatot tervezik kiadni, méghozzá három, egyenként 500 oldalas kötetben. Az első már előjegyezhető. Ha minden jól megy, idén akár már meg is jelenhet.

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo