Mace Windura fókuszáló Star Wars-regényt jelentettek be

the_glass_abyss_cover_article_feature_46ac9feb.jpeg.jpg

Az elkövetkező időszak Star Wars-könyvmegjelenései kedvezni fognak az előzménytrilógia kedvelőinek: ősszel jelentették be, hogy érkezik egy, a Baljós árnyak előtt játszódó regény a Jedi Tanácsról, most pedig egy Mace Windu-kötetet harangoztak be. Ráadásul nem is akárkinek a tollából származik ez az új regény!

A StarWars.com-on rántották le a leplet a könyvről, amelynek címe The Glass Abyss (magyarul "Az üvegszakadék"), és arról szól, hogyan teljesíti Qui-Gon Jinn utolsó kívánságát Mace Windu (ezúttal tehát már a Baljós árnyak után járunk). Írója pedig nem más, mint az a Steven Barnes, akinek A Cestus csapda című, szintén az előzménytrilógiához kapcsolódó könyvet is köszönhetjük. Barnes elég hosszú kihagyás után tért vissza a messzi-messzi galaxisba: az angolul 2024. augusztus 6-án debütáló The Glass Abyss éppen 20 évvel követi A Cestus csapda 2004-es megjelenését.

A Mace Windu-regénynek már a borítóját is közzétették, illetve megosztottak egy rövid szinopszist:

"Mace Windu Jedi Mester egy veszélyes, félreeső bolygóra utazik egy olyan küldetés kedvéért, amely még az ő haláltmegvető bátorságát is próbára teszi. Mindezt azért, hogy teljesítse Qui-Gon utolsó kívánságát.

A Jedik még nem tértek magukhoz azt követően, hogy Qui-Gon Jinnt megölte egy Sith. Mace Windu Jedi Mester mindig is vegyes érzésekkel viseltetett Qui-Gon iránt, és ezen a haláleset sem változtatott. Ugyanakkor annak ellenére, hogy nem értettek egyet, Mace értékelte, hogy Qui-Gonnak egyedi nézőpontja van, és szövetségbe forrasztotta őket, hogy mindketten elkötelezték magukat az Erő mellett. Most, hogy az unortodox felfogású Qui-Gon nincs többé, Mace úgy érzi, egyensúlyát vesztette.

Miközben azon tűnődik, mi lesz elesett barátja hagyatéka, Mace meglepetésére kap egy legutolsó üzenetet Qui-Gontól, amelyet abban az esetben kellett kézbesíteni, ha ő meghaé. Az üzenet egy utolsó kívánság: egy segélykérés a Külső Gyűrűn található Metagos bolygó számára.

Sok évvel korábban egy erőszakos napkitörés átváltoztatta az egykor sivatagos bolygó felszínét radioaktív üveggé, amely amilyen szép, olyan veszélyes. A bolygólakók közül a kevés túlélő a föld alá volt kénytelen leköltözni, és a korlátozott forrásaikért rivális klánok versengenek. Fiatal Jediként Qui-Gon a Sa'aad nevű, földművelő klán védelmezője volt a náluk kevésbé lelkiismeretes bolyólakókkal szemben. A Sa'ad közösség az úgynevezett álomszövés művészetét gyakorolja, amelynek köszönhetően alvás közben is öntudatban vannak, ezt pedig arra használják, hogy kommunikáljanak, és így együtt élhessenek a bolygót benépesítő vad lényekkel. Qui-Gon megesküdött nekik, hogy visszatér, ha segítséget kérnek tőle, de ez a feladat immár Mace-re hárul. A Sa'ad vezető, KinShan Nightbird ugyanis könyörgött a Jediknek, hogy segítsenek megszabadítani a Metagost az alvilági figuráktól, akik a népét fenyegetik.

Mace-nek szándékában áll teljesíteni Qui-Gon kívánságát, ezért hát elutazik a Metagosra, és beszivárog a Sa'ad ellenségei közé. De ahogy a Jedi Mester igyekszik az ellenségek és szövetségesek hálóját kibogozni, idővel közel kerül a Jedi Kódex áthágásához, és megkérdőjeleződik a hite, valamint az Erőhöz való viszonya is."

The Glass Abyss Cover 7635f73b
Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo