728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Luke Skywalker nézőpontjából olvashatjuk a Jedi Rend történetét egy új könyvben

secrets-of-the-jedi-cover.jpg

Újabb in-universe forráskönyv a láthatáron! A StarWars.com a múlt héten közölte le a hírt, hogy egy, a Jedi Rendet bemutató összefoglaló könyvet adnak ki The Secrets of the Jedi néven, minek írója Marc Sumerak (Star Wars: Galaxy's Edge Cookbook, Star Wars: Droidography) lesz, a Star Wars világában azonban Luke Skywalker a mű szerzője. A kötetet az Insight Editions fogja megjelentetni november 19-én (az előrendelő site szerint 32 oldalból fog állni), mely egyebek mellett tartalmazni fog gyönyörű rajzokat, különleges interaktív lehetőségeket, kihajtható holokront, egy fordító kártyát, egy Jedi-felszerelésről szóló füzetet, stb.

A The Secrets of the Jedi bőséges, felölelő tudásanyagot ígér a Star Wars: A klónok háborújából, a Star Wars-filmekből, stb. Luke Skywalker többek között mesél az Erő Papnőiről (A klónok háborúja), Ahsoka Tanóról, Qui-Gon Jinnről, de még a folytatás-trilógia fontos szereplőiről is. Luke-nak Az utolsó Jedik című filmben már volt egy elszólalása, hogy nagy vonalakban ismeri a Jedik történetét, mikor Reyhez szólva meglebegtette, hogy Darth Sidious hatalomra kerüléséért a Jediket okolta, ami táptalajt ad a memoárjaihoz.

Sumerak így vélekedik a könyvről: “Az egyik legnagyobb kihívás egy efféle könyvvel kapcsolatban az volt, hogy úgy gyűjtsük össze a lényeges információkat, hogy azok frissnek és újnak tűnjenek. Ennél a projektnél azt hiszem a narrátor, Luke Skywalker hozza meg a különlegességet. Természetesen mi ismerjük a történetét, ám az aktuális Luke már rég nem az a reménykedő farmer, mint útja kezdetén. Ennek okán átlát a régmúlt Jedik kiszínezett történetein, hogy ráleljen az igazságra a Rendről, nem számít, mennyire lehet nehéz hallani és olvasni mindezeket. Ezzel az elvvel olyan szemszögből vizsgálhatjuk meg a Jedi Rend különböző aspektusait, ami szakít az ősi legendákkal, így megérthetjük, miért is jöttek létre a Jedik, miért ítéltettek kárhozatra, és hogy vajon fel tudnak-e, vagy fel kellene-e emelkedniük újra.”

(A folytatásban megnézhetitek a kötet néhány oldalát!)

2

1

Abilities

Knights

Jedi

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

3 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2019 aug 13 : 12:46
  Beküldte: SonOfMurglak

  az alapkoncepció, hogy egy Luke által írt Jedi- történelemkönyvet kiadnak, tetszik. de nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz benne plusz infó... ami szomorú... mibe kerülne, ha pl. kitalálnának néhány új Jedi karaktert, és leírnák az ő életüket? ez enyhén szólva lehetetlen, hogy pont csak a klónháborúk idején élt Jedikről emlékszik meg egy történelemkönyv.... mikor legalább ezer nemzedéke volt a Jediknek.

  1 0
 • Gen_Mac302
  2019 aug 14 : 09:34
  Beküldte: Gen_Mac302

  Sajnos ebben a könyvben nem hiszem hogy a régebbi jedi nemzedékekről szó esne, de azt se felejtsük el, hogy a Lucasfilmnél a régi köztársaság bemutatása is terítéken van valamilyen formában , és ha van régi köztársaság, lesznek jedik is.

  0 0
 • ByRoT
  2019 aug 13 : 20:40
  Beküldte: ByRoT

  Viszont a jövőre nézve talán van benne 1 jó info: Luke ismeri Ahsokát 08

  1 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 19
 • Tagok: 0
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57