Lucas: Nem volt Jedi-Sith háború

jedi-sith-war.png

Az idén 20 éves Baljós árnyakról közöltek egy hosszú cikket a StarWars hivatalos oldalán, ahol a készítők beszélnek a filmről és a háttérsztorijáról. Lucas többek között a Kettő Szabályának eredetét is elmondja, és közben megemlíti, hogy ő Jedi-Sith háború nélkül képzelte el a messzi-messzi galaxis történelmét:

"Mindenki azt mondja, 'Ó, hát volt egy háború a Jedik és a Sith-ek között'. Hát, ilyesmi nem történt. Ezt csak a rajongók vagy valaki találta ki. Igazából az történt, hogy a Sith-ek uralták a galaxist egy ideig, 2000 évvel korábban. Minden Sith-nek volt egy tanítványa, de az volt a probléma, hogy mindegyik Sith-nek nagyon erősnek kellett lennie. Aztán a Sith Nagyurak megpróbálták megölni egymást, mert még erősebbek akartak lenni. Úgy kell elképzelni, hogy ha van egy Sith Nagyúr, akinek van egy tanítványa, akkor a tanítvány - aki általában nem elég erős -, mindig megpróbál keresni valakit, akivel együtt megölhetik a mesterét. Ezért van a Kettő Szabálya - csak két Sith Nagyúr lehet. Nem lehet több, mert megölik egymást. Nem elég okosak ahhoz, hogy megértsék: ha ezt teszik, akkor kiirtják saját magukat. S pontosan ezt tették."

Azt sajnos nem fejtette ki Lucas, hogy ha nem volt háború, akkor mégis hogyan vették át a hatalmat a Sith-ek, és mit csináltak közben a Jedik (egyáltalán léteztek-e a Sith-ek hatalomátvétele idején, vagy csak később jelentek meg).

Kérdés, hogy a Disney ebben Lucas elképzeléseit akarja-e követni, vagy ők Jedi-Sith háborúban gondolkodnak. Egyelőre még ezzel a korral nem foglalkozott az új kánon, de ha minden igaz, hamarosan kapunk a Régi Köztársaság idején játszó filmet, és abból talán kiderül.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo