Lehullt a lepel: Jön a High Republic

high_republic.png

Már jó ideje beharangozták a Project Luminous nevű, több médiumot is átfogó Star Wars-eseményt. A projekten öt Star Wars-író dolgozik Justina Ireland (Lando's Luck, Spark of the Resistance), Claudia Gray (Elveszett csillagok, Vérvonal, Leia, az Alderaan hercegnője, Mester és tanítványa), Charles Soule (Lando, Poe Dameron, Obi-Wan és Anakin, Darth Vader: A Sith sötét nagyura), Daniel José Older (A végső dobás), Cavan Scott (Adventures in Wild Space, Star Wars Adventures, Dooku: Az elveszett Jedi). És korábban rebesgették, hogy képregényeikkel és könyveikkel ők vezethetik majd fel a jövőbeli, új korszakban játszódó Star Wars-filmeket. Nos, most végre leleplezték a titokzatos eseményt. A részeteket a folytatásban találjátok! 

Project Luminous


Justina Ireland, Claudia Gray, Charles Soule, Daniel José Older és Cavan Scott

Kiderült, hogy valóban évszázadokat ugrunk vissza az időben, de kevesebbet, mint korábban rebesgették: 200 évvel a Skywalker-saga előtt játszódnak majd a projekt részeként érkező kiadványok, a High Republic érában, azaz a Köztársaság fénykorában. Ez a filmekből ismertekkel ellentétben egy reményteli, optimista korszak, amikor a Jedik valóban a béke őrei. De ekkor megjelenik egy új fenyegetés a Köztársaság határán: a Nihil nevű (nép)csoport, akiket "űrvikingek"-ként jellemeztek. A sztorik tehát a Köztársaság határvidékén játszódnak majd, így az egésznek lesz egy western-jellege.


High Republic Posters
Azt fontos megjegyezni, hogy cáfolták azt a korábbi értesülést, hogy a High Republic könyvek és képregények a filmekhez kapcsolódni fognak: "a Star Wars idővonalnak ez a periódusa nem lesz fedésben a jelenleg tervezett vagy készülő filmekkel és sorozatokkal" - olvashatjuk a StarWars.com-on. Ezt azzal magyarázzák, hogy így a szerzőknek nagyobb szabadságot tudnak adni. A High Republic kiadványok 2020 augusztusától érkeznek majd, elsőként a Light of the Jedi ("A Jedik fénye") című Charles Soule-regény. A sztorijáról még nem tudunk, csak annyit, hogy lesz benne egy kataklizma, ami a projekt fő eseménysorát indítja el.

A Justina Ireland által írt A Test of Courage ("A bátorság próbája") című ifjúsági könyv szeptember 8-án követi ezt. Erről a kötetről már kaptunk leírást, amely szerint a főszereplője a 16 éves padawan, Vernestra Rwo lesz, aki a fentebb említett kataklizma következtében lezuhan egy esőerdő borította bolygón egy nagykövet fiával.

Október 13-án jelenik meg Claudia Gray könyve, az Into the Dark ("A sötétségbe"), amely szintén ifjúsági kiadvány lesz. Ez is egy padawanról szól majd, Reath Silas-ról, aki éppen elhagyja Corusantot, hogy a határvidékre menjen, amikor bekövetkezik a katasztrófa. Ő egy titokzatos űrállomáson köt ki, amely nagy titkokat rejt.

Books
A Marvel High Republic címen új szériát indít, amely a Starlight Beacon nevű, a reményt szimbolizáló űrállomáson játszódik, az IDW a The High Republic Adventures című képregénysorozattal járul hozzá ehhez a Star Wars-eseményhez.


High Republic Comics
A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo