Lesz-e folytatása Gareth Edwards új sci-fijének?

the_creator_trailer_pic.png

Nemrég került a mozikba Az alkotó című sci-fi film, amely több szálon is kötődik a Star Warshoz. Rendezője és társforgatókönyvírója a Zsivány Egyes direktora, Gareth Edwards volt, látványvilágát pedig a Lucasfilmnek és az Industrial Light & Magicnek dolgozó James Clyne tervezte, és a specieális effektekért az ILM felelt. Emellett a rendező saját bevallása szerint a George Lucas által teremtett világ inspirálta őt. De vajon a Star Warshoz hasonlóan Az alkotóból is franchise-t próbálnának felépíteni? Ezzel kapcsolatban maga Edwards nyilatkozott, akitől egy friss interjúban megkérdezték, tervez-e egy második részt vagy spinoffot legújabb filmjéhez.

Az író-rendező válasza az volt, hogy teljesen önálló, kerek egész sztoriként tekint Az alkotó történetére, vagyis nem gondolkodik folytatásban. Edwards kiemelte, hogy ő éppen azt szereti a mozizásban, hogy a tévénézéssel szemben ott számíthat a néző arra, hogy lesz befejezés. Mint mondta, számára éppen a befejezés a filmek legfontosabb része, és éppen ezért azokat szereti leginkább, amelyeknek ütős vége van. (Persze ha maga a direktor nem is, a stúdió éppenséggel akarhatna folytatást vagy spinoffot, a történet esetlegesével kapcsolatban már el is indult az elméletgyártás, mivel a film nem túl jól teljesít a kasszáknál, nem tűnik valószínűleg, hogy a producerek erőltetnének egy újabb részt.)

Az alkotó főhőse egy John David Washington(Tenet, Csuklyások – BlacKkKlansman) által megformált elitkatona, akinek a csapatával be kell hatolnia az ellenséges vonalak mögé, hogy elpusztítson egy pusztító erejű fegyvert. Azonban a célpontjukról kiderül, hogy egy fiatal gyermek (Madeleine Yuna Voyles) alakjában létezik. A film főbb szerepeiben Gemma Chan (Kőgazdag ázsiaiak, Örökkévalók), Ken Watanabe (Az utolsó szamuráj, EredetGodzilla) és Allison Janney (Az elnök embereiAnyák gyöngye) láthatók.

Gareth E
Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo