Legenda-fegyvert hoz be a Köztársaság Fénykora

high_rep_test_of_c.jpg

Az új kánon 2014-es kezdete óta rengeteg dolgot emeltek már át (sokszor pár változtatással) az az előtti Legendák univerzumból személyek, fegyverek, technológiák, bolygók, képességek, fajok stb. terén. A legerősebb példák erre Thrawn főadmirális, a Hammerhead-osztályú korvett, a Malachor planéta, a TIE Defenderek, Luke Skywalker Erő-kivetülése, a noghrik, a Teräs Käsi harcstílus, és még lehetne sorolni hosszasan.

Lightwhip EVBár nem teljesen kanonizálásról van szó, mivel a Fantasy Flight Games szerepjátékban már szerepelt, de A Köztársaság Fénykora projekt egyik könyve, a Justina Ireland által írt A Test of Courage ifjúsági regény egy részletekben nem képlékeny, kánon sztoriba ágyaz egy fegyvert, ami a Legendák univerzumban 1985-ben debütált elsőnek: a fényostort. A jövőre megjelenő ifjúsági könyvből egy újabb részlet derít fényt a fénykard egyik változatára, de korábban már ismertettünk egy másik, a regény elején játszódó részletet a karakterek bemutatásával, ebben a szemelvényben pedig már a katasztrófa utóhatásaival kell megküzdenie hőseinknek. A fényostor másodfunkcióval (ami elvben és elgondolásban hasonló Ezra Bridger pengés/lövedékes fénykardjához) ellátott lila fénykardot Vernestra, egy miriali hithű Jedi használja, akinek az ötlet egy éjszaka közepén pattant ki a fejéből, és addig tesztelte, amíg tökéletes nem lett. Justina Ireland írónő célja a fegyverrel az volt, hogy érzékeltesse a büszkeségtől és önhittségtől mentes karakter komplikáltságát és mélységét.

 

Nightsister LightwhipA kivonatból a fényostorok történelmébe is bepillantást nyerhetünk. A szereplők közti diskurzusból kiderül, hogy a szintén a Legendákban és A klónok háborúja animációs sorozatban feltűnő Éjnővérek, valamint a Jedik is használtak fényostort a Sith Háborúk idején. (A Régi Sith Háborúk egyébként a Legendákban egy 50 éves konfliktussorozat volt, a sötét oldalra áttért Exar Kun hadjárata, illetve Revan és Malak hódítása a legismertebb mérföldkövei.) Vernestra megemlíti Rejtélyes Cervil, egy női történelmi személy tanúságait, miszerint az ostort a Sith-nagyurak elleni védelemre használták, akik Tiltott Formákkal éltek. Utána a karakter elmondja, hogy az Erő vezette ehhez a dizájnhoz, és nem gondolja azt, hogy a sötét oldal szabta meg az elkészítését.

 

A régi Legendák történetekben egyébként a fényostorokat többféle frakció használta: Sithek, Éjnővérek, csempészek, fejvadászok, és még Jedik is: Obi-Wan Kenobi is készített egyet a Klónháború idején. Talán egyik legismertebb használója a Sith-úrnő, Lumiya volt. A fényostor számos Legendák-műben szerepelt, például a Darth Bane-trilógiában, A Cestus csapdában, a Coruscanti éjszakákban, a Szökevényekben, a Hagyaték képregényekben, a Legacy of the Force könyvsorozatban, A Jedi útja forráskönyvben, a The Force Unleashed multimedia projektben.

Forrás: nerdist.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo