Lawrence Kasdan kiszáll a Star Wars-ból

Lawrence-Kasdan.jpg

Az Austini Filmfesztiválon a több Star Wars-filmet is jegyző Lawrance Kasdan a SyFy Wire-rel ült le beszélgetni arról, miért hagyja ott a Star Wars világát.

Nagyon jól éreztem benn magam, de nem akarok vele többet foglalkozni. 

Ez volt Lawrence Kasdan első válasza a Lucasfilm vezetőjéhez, Kathleen Kennedy-hez még évekkel ezelőtt, mikor az új igazgató új Star Wars-filmekbe akarta belevonni őt, még a Disney-féle felvásárlás bejelentését megelőzően. Kasdan - aki A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér forgatókönyveinek társírója volt - elmondta, hogy akkor egyszerűen nem volt érdeke visszatérni az űroperába. Ugyanakkor, miután meggyőzték, hogy tartson eszmecserét George Lucasszal, megtudta, hogy van egy spinoff projekt Han Solo karakteréről, aki éppenséggel a filmes kedvenc szereplője.

Ám mikor végül belement, hogy elvállalja a Solo: Egy Star Wars-történet forgatókönyvét, Az ébredő Erő készítése is lekötötte, amivel újabb munkája lett, mint társ-forgatókönyvíró. Ezen váratlan eseményekkel Kasdan azzal a feltétellel maradt és dolgozott a Solón, ha a fiát, Jonathant is bevonják.

 

A Solo után Kasdan nyilatkozta, hogy ő csupán vissza szeretne térni a rendezéshez, ami mindig is igazi szenvedélye volt. A Disney újból felkereste Kasdant a marasztaláshoz, ám ő azzal válaszolt, hogy nem vállalhatja el:

Nem akarok foglalkozni más Star Wars-filmjével. Nem érdekel a Star Wars. 

Később hozzátette:

Ne értsenek félre, tudom, milyen szerencsés vagyok, hogy kapok lehetőséget és visszautasítom. Nagyon kiváltságos helyzetben kell lennie valakinek ehhez, és soha nem is tekintettem természetesnek.

Kasdan arra a kérdésre, hogy elmélkedne-e egy MCU-film elkészítésén, így felelt:

Jó kapcsolatom van velük, amit úgy értek, hogy élvezem a filmjeiket nézni

Ami a jövőbeli projekteket illeti, a 70 éves Kasdan lesz az egyik forgatókönyvírója, illetve rendezője a November Road című maffia drámának. A feleségével, Meggel egy dokumentumfilmet rendezett egy kedvenc étkezőjük utolsó napjairól Nyugat-Hollywoodban, Last Week at Ed’s címmel, ami az idei Austini Filmfesztiválon kerül először levetítésre.

 

Forrás: jedinews.co.uk

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo