Láthatunk-e rendezői változatot a Zsivány Egyesből?

the_art_of_rogue_one_a_star_wars_story_concept_art_65vk.jpg

Az összességében pozitív fogadtatású Zsivány Egyes végleges változata merőben eltért az eredeti elképzelésektől. Ez a stábtagok és színészek nyilatkozataival és azzal is alátámasztható, hogy az előzetesekben rengeteg olyan jelenet található, ami a mozikba került verzióból kimaradt, de például Vader filmvégi folyosós aprítása se volt a kezdeti elképzelések között. Ezek okai a viszonylag hosszan tartó újraforgatások és utómunkák, előbbiek felett az Andor showrunnere, Tony Gilroy bábáskodott több mint egy hónapig.

Felmerül a kérdés, hogy láthatjuk-e valaha ezeket a fel nem használt jeleneteket, akár egy rendezői változatban. A The Hollywood Reporter ezt a kérdést fel is tette Tony Gilroynak, aki erre számára egyértelmű reakciót adott: "Ó, istenem. Nem." A bővebb válasza a következő:

Nem foglalkozok vele többet. De minél több belsős információt hallani az emberektől a neten arról, hogy mi történt azon a filmen, annál kevésbé világos. Nem érdemes erről többet beszélni. Talán egyszer... de nem. Ez lett a film abszolút legjobb változata, amit csak el lehetett képzelni a rendelkezésre álló idő alatt.

Úgy tűnik, ha Tony Gilroyon múlna, ezek a felvételek nem látnak napvilágot, de persze a remény hal meg utoljára. Viszont aki szeretne bővebben elmerülni a Zsivány Egyesben, elérhető annak regényváltozata vigaszdíjként, illetve az Andor második évadára való várakozáshoz hangulatfokozásként is ajánlott a Katalizátor és A lázadás hajnala elolvasása.

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo