728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Különszámot kap a Star Wars képregénysorozat a végére

marvel-star-wars-finale-tall-v1.jpg

Múlt hónapban érkezett a hír arról, hogy a jelenleg futó Star Wars képregény-sorozat a 75. számmal fejeződik be novemberben, ám egy újabb hivatalos bejelentés szerint mindezt egy exkluzív különszám fogja megkoronázni december 18-án, ami a Star Wars: Empire Ascendant #1 névre hallgat. Az 56 oldalas képregényhez rengetegen fognak asszisztálni: az írók Charles Soule (Lando, Obi-van és Anakin, Poe Dameron, Darth Vader: A Sith sötét nagyura), Greg Pak (Star Wars, Age of Rebellion), Simon Spurrier (Doktor Aphra) és Ethan Sacks (Star Wars: Galaxy's Edge, Star Wars: Allegiance) lesznek, míg a rajzolók többek között Luke Ross (Darth Maul, Thrawn), Roland Boschi (Age of Rebellion).

A Star Wars: Empire Ascendant #1 szinopszisa szerint a Lázadók Szövetsége — köztük Luke Skywalker, Leia Organa és Han Solo — az Echo Bázis építésén dolgozik a Hoth jégbolygón, mialatt Darth Vader mindhiába próbálja felkutatni a főhadiszállásukat. Azonban ez a különszám nem csak az eddigi leghosszabb kánon képregénysorozatának zárása lesz, ami az Egy új remény utáni időszakban követte nyomon hőseink kalandját, hanem Doktor Aphra és Beilert Valance karaktereinek sorsát is bemutatja.

 

A különszámhoz már egy borítóképet is kaptunk Riccardo Federici (Vader - Dark Visions 4) rajzolásával, amit alább láthattok:

1

Forrás: starwars.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

2 Hozzászólás

 • Steery
  2019 szept 22 : 17:53
  Beküldte: Steery

  A Visszhang bázist Kem Monnon őrnagy építész csapata hozta létre a Clabburn-hegységben. CEC LC-10bW lézer jégmarókat használtak a barlangok kitágításához, az alagutak kifúrásához. A felkelők két alapvető hibát követtek el a Hothon, ami előrevetítette a bukásukat:
  1. A csupasz jégmezőn nincsenek természetes terepakadályok, amik nehezítenék a birodalmi felszíni erők előrenyomulását és fedezékül szolgálnának a felkelő gyalogságnak. A hó és jég önmagában nem véd meg a lézersugaraktól és robbanásoktól, továbbá elrejtőzni sem lehet az infravörös szenzorok elől. Így az erősebb győz egy nyíltszíni ütközetben, mert nem lehet gerilla hadviselést folytatni és bujócskázni az ellenséggel, mint mondjuk egy dzsungelben.
  2. Egy üres, lakatlan rendszer üres, lakatlan bolygóján összpontosították a felszíni haderejüket, ahol nincs mit és kit megvédeni és nincs helyben utánpótlás, mindent sok fényévről kell odavinni. Több értelme lett volna a Szövetséget támogató civilizációk lakott bolygóira települni és azokat megvédeni egy inváziótól.

  1 1
 • SonOfMurglak
  2019 szept 22 : 18:51
  Beküldte: SonOfMurglak

  Pont azért választottak lakatlan bolygót, mert különben veszélybe sodorták volna az ártatlan lakosságot.. (Alderaan...) Másrészt meg az elsődleges szempont az volt, hogy úgy építhessenek fel egy bázist, hogy ne vegye észre a Birodalom... ehhez pedig eldugott hely kellett, és lehetőleg olyan, amelyet a Birodalom nem sejt... Márpedig lakott bolygón elég ha egy besúgó van...

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 4
 • Tagok: 0
 • Összes tag:490
 • Legújabb:Bálint Reszegi-Bucsay
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57