Különkiadásban folytatja régi Star Wars-képregényeit a Marvel

old-sw-marvel.png

2014 óta a Marvel felelős a Star Wars-képregényekért. De a képregénykiadó már korábban is elkalauzolhatta olvasóit a messzi-messzi galaxisba: 1977 és 1986 között futott egy (ma már Legendának minősülő) Star Wars-sorozata, amely az eredeti trilógia sztoriját is feldolgozta, illetve folytatta a filmek történetét. A sorozat '86-ban a 107-es számmal véget ért, ami után a Marvel már csak néhány Ewoks- és Droids-képregényt adott ki, a Star Wars pedig nem sokkal később már a Dark Horse kiadóhoz került.

A Marvel most egy különkiadással tiszteleg a klasszikus Star Wars-képregényei előtt, amely 108. számként fog megjelenni. A kötetben több karakter is visszatér majd a régi sorozatból: Jaxxon, a nyúlszerű Lepi fajhoz tartozó csempész; Amaiza Foxtrain, a csempésznő; Domina Tagge, Tagge tábornok húga; és Valance, a kiborg fejvadász. A különszám május 29-én jelenik meg. (A képregény, ahogyan a számozása is mutatja, a régi, Legends-idővonalhoz tartozik majd, tehát nem kanonizálja a régi történeteket - ugyanakkor a felsorolt karakterek többségét már átemelték a kánonba: Jaxxon és Amaiza a Star Wars Adventuresben tűntek fel, Valance pedig a Han Solo - Imperial Cadetben.)

A kánon-képregényekkel kapcsolatban érkezett egy olyan (egyelőre csak pletykának számító) hír is, miszerint Kieron Gillen távozása után a 67- számmal véget ér a Marvel jelenleg futó Star Wars-sorozata, és ugyanezzel a címmel új szériát indítanak.

108
Forrás: ComicBook / BleedingCool

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo