Kiderült végre, hol van a Luke-féle Jedi Templom

luke_temploma_.jpg

Noha már láthattuk többször (filmen, sorozatban és képregényben is) a Luke Skywalker által alapított Jedi Templomot és Akadémiát, a helyszínt mindeddig nem nevezték meg. Most viszont végre kiderült, hogy a kánon szerint ez Ossus bolygón próbálta újraéleszteni a Jedi Rendet Luke.

Az infót egy új regény, az Adam Christopher (Egy bizononyos szemszögből) által jegyzet Shadow of the Sith (azaz "A Sith-ek árnyéka") című kötet fedte fel. Ebben a 20 évvel az eredeti trilógia után játszódó könyvben a főszerepet az idősödő Luke és Lando játsszák, akik a háttérben már a visszatérésre készülő Sith-ek után nyomoznak.

Az új kánonban egyébként korábban is emlegették már Ossus nevét. Ebben a verzióban a planétát az első Jedi Templom lehetséges helyszíneként tartják számon (hasonlóan az Ahch-To, Coruscant, Jedha és a Tython bolygókhoz), és a Sith-ekkel való háborúk során lepusztult.

Úgy néz ki, a Shadow ot the Sith lesz az a könyv, amelybe rengeteg, mostaáig ismeretlen infóról lehullik a lepel. A korábbi hírek szerint ebből derül ki Rey szüleinek és Lando lányának a neve is. 

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo