Kiderült, Qi'ra túlélte-e Mault a Solo után

qira_emilia_clarke.png

Június másodikán jelent meg a Marvel-féle War of the Bounty Hunters képregényszéria legelső száma Amerikában, ami A Birodalom visszavág után játszódik. A legnagyobb crossovernek hirdetett tartalom a Star Wars történelmében több képregénysorozatot fűz össze, a Star Wars fősodort, a 2020-as Doktor Aphra, az V. rész után játszódó Darth Vader és a Bounty Hunters címűeket. Charles Soule (Obi-van és Anakin, A Jedik fénye) legelső száma szerint a Jabba felé tartó Boba Fett elveszti értékes zsákmányát, a széntömbbe ágyazott Han Solót. Figyelem, a továbbiakban spoilerek szerepelnek.

A csempészből avanzsált lázadó egy olyan személy markába kerül, aki nagy jelentőséggel bírt Han előéletében. Az első rész végén egy fehér csuklyás alak beszél a hibernált álomban lévő Hanról, hogy a férfi mindig meg akarta őt menteni, és most lehetősége is lesz rá. Majd elsiet és parancsot ad, hogy fejezzék be az előkészületeket, mire a vendégek megérkeznek. Erre válaszul: Igenis, Qi'ra úrnő. Ezzel a Vörös Hajnal célja pedig az, hogy ők adhassák oda Jabbának az ajándékát egy rendezvény keretében.

War Of The Bounty Hunters Page 2

 

A Solo: Egy Star Wars-történetben megismert Qi'ra tehát ismét tiszteletét teszi a Star Wars univerzumában, méghozzá több mint egy évtizeddel később, mint amikor Maul jobbkezévé vált. Ez azt is jelenti, hogy Emilia Clarke karaktere nem csak hogy túlélte a Lázadókban meghalt zabrakot, hanem hogy potenciálisan ő lett a bűnözői szindikátus feje. De mi lehet Qi'ra szándéka ezzel? Segíteni akar Hannak, vagy tényleg átengedné őt a huttnak? Vajon Han volt szerelme fog-e találkozni az aktuális szerelmével, Leiával?

 

Akárhogy is, ez a képregényes visszatérés újabb nagy lehetőséget szolgáltat a kánon szerint, hogy láthatjuk még a Star Wars világában a Trónok harca színésznőjét. Esetleg megmagyarázzák azt is majd Qi'ra által, hogy Maul milyen események láncolatával vesztette el a Vörös Hajnal feletti irányítást, valamint hogyan lett "hajótörött" a Malachor világán.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo