Kiderült, mi történt Dexterrel a 66-os parancs után

databank_besalisk_01_169_875a3eee.jpeg.jpg

Augusztus 29-én jelenik meg a tengerentúlon a Bizonyos szemszögből-könyvsorozat harmadik kötete, ami a 40 éves A Jedi visszatér kapcsán mesél el 40 történetet különböző karakterek nézőpontján keresztül. Nemrég hivatalosan is megtudhattuk, nagyrészt mely szereplőkről olvashatunk majd, közülük az egyik A klónok támadásában debütált Dexter Jettster lesz, jóllehet ő nem bukkant fel a VI. részben. A messzi-messzi galaxis irodalmában az ezzel a novellával bemutatkozó Adam Lance Garcia történetének egy részlete pedig ízelítőként felkerült a Star Wars hivatalos honlapjára, amiből több dolog is kiderül Dex karakteréről, amit eddig nem tudhattunk.

Dex a rövid történetben több ponton felemleget egy meg nem nevezett fiút, akivel először a Lenahra bolygón találkozott, azonban kikövetkeztethető, hogy a szóban forgó fiú nem más, mint Obi-Wan Kenobi, akivel már rég megszakadt a kapcsolata és nem tudja, hogy a fronton, vagy a 66-os parancs éjszakáján esett-e el. A Lenahrán való találkozás egyébként a Padavan című regényben történt meg, ami a fiatal Obi-Wanról szól, és később a klónháború korában játszódó Testvériség című kötetben is keresztezik útjukat.

 

A novella "jelenjében" éppen a coruscanti ünneplés folyik, amit a basilisk a 2401. szinten lévő lakásából figyel. Eközben különböző gondolatok fordulnak meg a fejében, amiből kiderül, hogy fajára a hosszabb élettartam jellemző, mert a Nihil bukását is megélte az étkezdés, amire a Köztársaság Fénykorában került sor. Felidéződik benne a kaminói mérgezett nyíl is, minek kapcsán bűntudat is terheli Dex lelkét, mivel a beazonosítással úgy véli, hozzájárult a háború kitöréséhez és rengeteg lény halálához. A kivonat arra is kitér, hogy mi lett az étkezde sorsa: Dex pincérnő droidja három évvel a háború vége után elromlott, majd hamarosan a vendéglőt is elvesztette. A kinti ünneplés hangjába lézertűz is vegyül, amely révén azon morfondírozik, csatlakozzon-e a harcokhoz.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo