Kiderült, ki játszotta az V. rész "fagyigépes" férfijét

Star_Wars_Italia_Willrow_Hood.jpg

Több évtizednyi találgatás után végre fény derült arra, hogy ki alakította A Birodalom visszavág egyik ikonikussá vált háttérszereplőjét. Nem másról van szó, mint a Bespinen a menekülő tömeg közt felbukkanó Willrow Hoodról, aki George Lucas fagyigépét szorongatja a hóna alatt. A Wookieepedia egyik felhasználója, Keelman2001 szerint Hoodot egy bizonyos Egbert Sen nevű színész játszotta, a hírt a Jedi Defender pedig egy posztban erősítette meg, miután a színész lánya is azonosította. Egbert Sen 1957-ben emigrált Pakisztánból az Egyesült Királyságba, és olyan filmekben játszott a Star Warson kívül, mint az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói, vagy a Polipka című James Bond-film Roger Moore főszereplésével. Sajnálatos módon Sen 2019-ben elhunyt, 87 éves korában.

A messzi-messzi galaxis univerzumában igazi kulturális ikonnak számít Willrow Hood karaktere, aki csupán néhány másodperc erejéig látható a képernyőn. Egészen sokat kellett várni, hogy a rajongók megtudják a "fagyigépes" háttérszereplő nevét, ami az 1997-ben kiadott Star Wars Customizable Card Game kártyajátékban derült ki. Azóta a kánonban kapott egy rövid történetet A Birodalom visszavág - Bizonyos szemszögből novelláskötetben, ami az V. rész 40. évfordulójának jegyében jelent meg. Emellett a IV. és az V. rész közti Star Wars képregény fősodor egyik számában is vendégszerepet kapott, amiben ismét sietősre kellett fognia, miután a lázadók szabotázst hajtottak végre egy birodalmi csillagrombolón. Valamint Hood a Star Wars: Uprising című, azóta már leállított mobiljátékban is fellelhető volt, aki ismét Felhővárosban tartózkodott, mikor a birodalmiak blokád alá vették az Anoat-szektort a második Halálcsillag megsemmisülése után.

 

Érdekesség, hogy sokáig nem csak maga a karakter kilétét, hanem a fagyigépet is homály fedte, hogy mégis milyen célt szolgálhat a tárgy. Erre A mandalóri első évadában adták meg a választ, ahol kiderült, hogy valójában egy széf, és a camtono névre hallgat. Az értékmegőrző A mandalóri képregényadaptációjában is megjelenik.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo