Kiderült, honnan ered Obi-Wan "Ben" beceneve

star_wars_brotherhood_tall_259.jpg

Május 10-én jelenik meg Amerikában a Brotherhood címet viselő klónháborús regény Mike Chen (A Birodalom visszavág – Bizonyos szemszögből) tollából, ami Obi-Wan és Anakin Cato Neimoidia-i kalandját meséli el. Az Obi-Wan és Anakin közti kapcsolatba mélyen beleásó könyvhöz nemrég pedig kijött egy kedvcsináló kivonat az io9 által, amiben Kenobi a négykarú Dexter Jettstertől kér segítséget és információt a neimoidiakról az étkezdéjében, akivel a II. részben találkozhattunk. A baráti beszélgetés során röviden kitérnek A klónok háborúja animációs sorozatban felbukkanó Satine Kryze-ra, a Mandalore hercegnőjére, akihez szerelmi szálak fűzték a Jedit. Dex megemlíti azt az érdekességet, hogy Satine gyakran Bennek nevezte Obi-Want, azon a néven, amit később több évtizedes tatuini száműzetése alatt viselt.

 

A történet nem sokkal játszódik A klónok támadása után, Anakin immár teljes értékű Jedi-lovag és Obi-Wan mesterként foglal helyet a Tanácsban. A bonyodalmat egy a Cato Neimoidia bolygón végrehajtott merénylet adja, aminek felgöngyölítése Obi-Wan feladata lesz: Dooku gróf, a szakadárok vezetője a Köztársaságot okolja az akcióért, amivel még több bolygót át akar csábíttatni a Konföderáció oldalára, ehhez pedig az árnyak között szervezkedő Assaj Ventress járul segítségül.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo