Ki lehet a Mortez-nővérek rejtélyes megbízója?

martez_contact.png

A The Bad Batch hatodik részében visszatérő karakterekkel találkozhattunk újra Trace és Rafa Martez személyében A klónok háborúja hetedik évadából. A sors, vagy az Erő úgy akarta ebben az epizódban, hogy a Cid által alkalmazott 99-es klón osztagnak és Martezéknek kellett ugyanazt a taktikus droid fejet elhozniuk egy koréliai bontóüzemből. A rázóssá és összefogóssá alakult küldetés végén úgy egyeznek meg, hogy Hunter egy adattüskét ad a nővéreknek, ami tartalmazta a robot memóriabankját, míg a droid fejet a klónok tartják meg. Trace és Rafa ezután egy holoalakkal lépnek kapcsolatba a hajójukon jelentés céljából, aki a feladattal bízta meg őket. De vajon ki is lehet ez a titokzatos, szótlan személy, akinek csak a torzója egy részét láthattuk?

Annyi bizonyos, hogy az angol megnevezés laapján a kontakt férfi nemű, és a Birodalom ellen harcol, jobb életkörülményeket és szabadságot akarva. Az öltözékből és a felfogásból először Bail Organa juthat eszünkbe, aki A Sithek bosszúja végén hordott ilyesmi ruhát. (A karaktert játszó Jimmy Smits egyébként pont a napokban kapott csillagot Hollywoodban, a hírességek sétányán.) Organa talán Rex exszázadossal akarja felvenni a kapcsolatot a Birodalom elleni küzdelemben. Ne feledjük, hogy Ahsoka a Lázadók második évadában egy ugyanilyen droidfejet használva talált rá Ezráékkal régi bajtársára. Más esetben az adatokban rejlő harcászati részletek is hasznosnak bizonyulhatnak az ekkor még birodalmi klónok ellen. Egy újabb kapcsolódási pont az az R7-es droid, amiből a hologram kivetítődik. R7-A7 éppenséggel Ahsoka hű droid társa volt még a háborúban, és úgy tűnik, ezúttal a Martez-nővéreket segíti. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az aktuális rész alatt az asztroszert átfestették, de mindkét esetben R7 néven illették.

Ahdok

 

Egy másik lehetőség Saw Gerrera személye, bár ő a Katalizátor szerint még nem köteleződött el ekkor az új rezsim ellen, és később formálta meg a Szabadságharcosok nevű partizán csoportot. De előtte Saw a Fulcrum frekvenciát használta A klónok háborúja utolsó évadában, ami mellette szólhat. A jelenet alatt hallható zene kissé hasonlít arra, amikor Mault elfogták a Mandalore ostromakor. Rafa hangszíne és mimikája alapján talán még félhet, tarthat is a rejtélyes alaktól, aki talán egy korábbi Sith egy lázadó álcája mögött?

 

Bár kevésbé valószínű, de Filonit ismerve Ahsoka is benne lehet a pakliban, mint beavatott. Az Ahsoka regény szerint a togruta volt Jedi lány 1 évvel a 66-os parancs után került kapcsolatba Organával és vette fel a Fulcrum nevet. A részek alapján egészen bizonyos, hogy a The Bad Batch alatt eddig nem telt el ennyi idő a III. rész vége óta. Ugyanakkor nem ez lenne az első alkalom, hogy az Ahsoka könyvet, vagy egyéb kánon tartalmakat felülírnának Filoniék.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo