Kész a forgatókönyv

DWnZkLqVwAAHDeN.jpg

JJ. Abrams nem viccelt mikor bejelentette, hogy beleveti magát a forgatókönyvírásba. Hiszen 12 nappal a bejelentése után el is készült vele.

Az amerikai The Late Show talk show műsorvezetője arról faggatta Abramst, hogy mit tud elárulni a nézőknek az új résszel kapcsolatban. Erre egy rövid, de határozott twitter üzenetben csak annyit válaszolt: kész a forgatókönyv. A film forgatása nyáron kezdődik.

A Szerzőről

Béreslegény

Béreslegény

"Apathy is death" - The Sith Lords
A Szerző cikkei

13 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2018 febr 22 : 13:53
  Beküldte: SonOfMurglak

  Alien!

  0 0
 • Béreslegény
  2018 febr 22 : 15:52
  Beküldte: Béreslegény

  Egyébként elég szomorú, "hogy csak most a vég küszöbén" készítik el a forgatókönyvet, és nem már a trilógia elején. Sokkal kerekebb és teljesebb lenne ha előre gondolkoznának.

  1 0
 • Darth Law
  2018 febr 22 : 16:30
  Beküldte: Darth Law

  A következő kijelentésem biztos, hogy újabb vitát fog generálni, lévén nem mindenkinek jött be Rian forgatókönyve, de nem gondolom, hogy nagy probléma, hogy nem teljesen tudják, merre halad a sztori és menet közben találják ki a dolgokat. Lucas sem tudta, hogy Vader lesz Luke apja, mikor megcsinálta a 4. részt, azt meg végképp nem tervezte, hogy Leia lesz a testvére. Azt’ mégis így lett, és ma szent és sérthetetlen, hibamentes műveknek tekintik az eredeti hármast. (Vagy legalábbis a többség).

  1 1
 • Darth DNS
  2018 febr 22 : 18:45
  Beküldte: Darth DNS

  De akkor legalább egy kézben, illetve egy fejben volt az egész, még ha Lucas meg is bízott másokat azzal, hogy besegítsenek a forgatókönyvírásba.
  Egyébként az eredeti hármas sem hibamentes, de olyan film vagy bármilyen alkotás valószínűleg nem is létezik. Csak szerintem - és a jelek alapján még sokak szerint - a 4, 5, 6 jóval közelebb állt hozzá, mint pl. a 8.De ha már itt tartunk, számomra kb. ennyit érnek eddig az SW filmek:TPM: 60%AOTC: 60%ROTS: 70%RO: 85%ANH: 95%TESB: 95%ROTJ: 90%TFA: 75%TLJ: 70%Bár az utolsó még elég képlékeny, és ha nem igyekszem amennyire csak tudom, objektíven nézni, akkor az is inkább közelebb van a 60%-hoz...Ehh, TFA is lehet inkább csak 70% a sok koppintással meg az erőltetett dramaturgiával és poénkodással...

  0 0
 • DarthTom
  2018 febr 22 : 20:35
  Beküldte: DarthTom

  + Lucasék 3 éves különbséggel - köztes részek nélkül - készítették el a trilógiát. 1 év sok plusz a forgatókönyv-film elkészítéséhez.

  0 0
 • Darth Law
  2018 febr 23 : 09:39
  Beküldte: Darth Law

  Azért szerintem a Rogue One sikeréhez az is közrejátszott, hogy tudjuk, hogy végződik a sztori. Ha a 4. rész nem létezett volna a Zsivány előtt, fele ennyire sem lett volna sikeres. A karakterek bevezetését tekintve szerintem messze az összes rész alatt van, csak az utolsó fél óra annyira látványos és epic, hogy az ember hajlamos megbocsátani neki (én is így vagyok).Számomra továbbra is a felesleges elpoénkodás a TLJ  legnagyobb hibája. Az, hogy minden epic jelenetet szétrobbantottak egy gyenge poénnal, nekem sem tetszik, de a többi jelenet mégiscsak pozitív irányba mozdította el számomra a mérleget. Mert azért volt ott bőven jó jelenet is. 

  0 0
 • KaleeshDemiGod
  2018 febr 22 : 20:55
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  Amiről te is beszélsz, azt "discovery writing"nak (felfedező írás) hívják, és erre a Retroshock-os Kenny is kitért a VIII. részről szóló kritikájában.
  10:40- től.

  [Linkelt tartalom]

  Az előző oldalon ez már 2017 december 16-án hír volt, akkor Bob Iger azt nyilatkozta, hogy "J.J. Abrams holnap reggelre elkészül a 9. epizód történetével."
  Sokára jött el az a holnap.

  @DarthTom: olvasd el Lucas életrajzát, amiből kiderül, hogy hosszú hónapokig a forgatókönyvvel egyáltalán nem is foglalkozott, a művészeti részleg is csak azért tudott közben dolgozni, mert Lucas megmondta nekik, hogy mit képzelt el az adott részhez, mit hozzanak hozzá létre, a végső forgatókönyv függvényében pedig... majd valamikor... kiderül, hogy feleslegesen dolgoztak-e valamin, vagy sem?

  1 0
 • DarthTom
  2018 febr 28 : 17:50
  Beküldte: DarthTom

  A fórumba belinkelt egyik linkben ezt olvastam 9. résszel kapcsoltban. Eddig elkerült a figyelmemet, de beszarás, ha igaz!:
  Elképesztő sztori kering a Redditen: állítólag azért vette el a Disney Colin Trevorrowtól a Star Wars IX-et (és adta oda inkább J.J. Abramsnek), mert a Jurassic Worlddel kasszát robbantó rendező nagyon komoly szakmai vitába keveredett a Lucasfilm elnökasszonyával, Kathleen Kennedyvel! A pletykák arról szólnak, hogy a hasonló kirúgásoknál előszeretettel emlegetett közhely, a „kreatív nézetkülönbségek” itt tényleg nagyon komoly volt: Trevorrow ugyanis nagyon komoly szerepet szánt volna a fináléban Snoke fővezérnek, valamint Luke halálát is ellenezte. Sőt, kifejezetten erős sztoriszálat dolgozott ki Luke-nak és Leiának (ezt persze elengedte, miután Carrie Fisher meghalt), és a Star Wars IX vége nála az lett volna, hogy Rey az öreg Luke-kal együtt távozik a kettős naplementébe. Emiatt rengeteg vitája volt a Lucasfilmben, és végül azért rúgták ki, mert nem volt hajlandó engedni az elképzeléseiből. Ez egyébként valószínűleg tényleg így lehetett, mivel a szűkszavú közleményben maga Kennedy is elismerte: „nagyon különbözőek voltak a vízióink a projekttel kapcsolatban.”

  [Linkelt tartalom]

  Szóval Colin Trevorrow keblemre! 08

  1 0
 • Blade
  2018 febr 28 : 19:41
  Beküldte: Blade

  Én is valahogy annak idején egy ilyen felvázolt sztorit képzeltem volna el főleg Snikersre lettem volna jobban kíváncsi. Szóval tetszni tetszik, de azt a naplementés dolgot, hogy ketten mennek az nem gond, hogy nem valósult meg. Egy biztos Luke karaktere többet érdemelt volna, és máshogy kellett volna lezárni nem volt ez méltó búcsú sajnos.

  0 0
 • DarthTom
  2018 febr 28 : 20:33
  Beküldte: DarthTom

  A naplemente, napnyugta jelenetek klasszikus wasternes zárások. A műfaj pedig tudjuk nem áll messze a SW világától. Ha ötletesen, kreatívan csinálnák +, akkor nekem tetszene.

  0 0
 • Blade
  2018 febr 28 : 23:28
  Beküldte: Blade

  Luke karakterét én lezártam volna az utolsó részbe mint egy méltó búcsú. Ugye Han meg sajnos Leia hercegnőnk nincs, és egy epikus felejthetetlen búcsút megérdemelt volna a karakter akit többen vártak imádnak nem csodálom, hogy nagy volt a felháborodás sőt ahhoz képest eléggé csend van azóta bár a bevételen is látszódik a csalódottság.

  1 0
 • KaleeshDemiGod
  2018 febr 28 : 20:22
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  Egyes interjúiban, (amikben Disney-vel és az új irányvonallal kapcsolatos nem tetszéseit fejeti ki) utalt is ezekre Mark Hamill, és állítólag, amikor Trevor felvázolta Daisy-nek, hogy milyen szerepet/sorsot szánt neki, Daisy elbőgte magát, akkora hatással volt rá Colin története.

  De többet ezzel kapcsolatban már nem akarok írni, mert a többször hangoztatott véleményem még unalmas lehet mások számára,

  0 0
 • Blade
  2018 febr 28 : 23:29
  Beküldte: Blade

  Volt már a régi oldalon e hír 01

  De amúgy meg csak valami belement a szemébe 01

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 0
 • Összes tag:486
 • Legújabb:szlavikb
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57