Kenobi-sorozat: Ezt a karaktert is vissza akarták hozni

kenobi_ewan_mcgregor.jpg

Az első elképzelések szerint filmtrilógiánák szánták Obi-Wan történetét, aminek írásán Stuart Beattie (A Karib-tenger kalózai, G. I. Joe: A Kobra árnyéka) író, rendező és producer dolgozott, de a Solo jegypénztári teljesítményét látva úgy döntöttek, hogy nem mozifilm formájában mesélik el. A forgatókönyv menet közben folyamatosan változott, például eredetileg Darth Vader véglegesen megölte volna Revát. A forgatókönyvíró nemrég a The Directnek adott interjút, aki elmesélte, hogy mely ötletei nem kerültek bele a kész sorozatba.

Az előzmény trilógia több karaktere és színésze tette tiszteletét az Obi-Wan Kenobiban, például Jimmy Smits Bail Organaként, Joel Edgerton Owen Larsként, vagy Bonnie Piesse Beruként, de Beattie írásában egy másik, Obi-Wan múltjához köthető szereplő is vaskos szerepet volna, nevezetesen Cody parancsnok, Kenobi alárendelt klón katonája. Még 2020-ban pletykálták a karakter felbukkanását, emellett az is elképzelhető, hogy még a sorozat formátumra való átállás státuszánál a korai vázlatokban is benne volt. A döntés hátteréről Beattie nem tudott érdemben nyilatkozni, szerinte talán Temuera Morrison túl elfoglalt volt a Boba Fett könyve sorozattal, aki ugyan nem Codyként, de végül egy kisebb cameo erejéig megjelent egy koldus 501-es klónként, holott Beattie direkt Morrisonnak szánta a szerepet.

Cody Kenobi

 

Beattie elmondása szerint Cody Obi-Wan titkos társa lett volna a Tatuinon, akik ketten úgy találkoznak először, hogy a klón figyelmeztetőleg megtámadja őt az utcán, kést szorít a nyakához, de nem öli meg, mivel eltávolíttatta az inhibitor chipet a fejéből. Az eredeti elképzelésben be szerették volna mutatni Cody karakterfejlődését A Sith-ek bosszúja és az Obi-Wan Kenobi között. A 66-os parancs miatt a klón bűntudatot érez, és más okból ugyan, de Obi-Wannak is bűntudata van, ezzel pedig kiegészítik egymást. Ezen felül Cody karakterének az lett volna a fontos küldetése, hogy vigyázzon Luke-ra a remete Jedi-mester távolléte alatt, de a végső vágásnál Ben őrizetlenül hagyta Anakin fiát.

 

Fentieken kívül morális célja is volt Cody szerepeltetésének. Beattie szerette volna, ha Obi-Wan nincs teljesen magára hagyva a Tatuinon, és van mellette valaki, akihez tud beszélni. Codyn keresztül érzékeltették volna, hogy Kenobi mennyire elvágta magát az Erőtől, ami a Jedi-mester számára rémisztő és idegen szituáció, ezt az ötletet pedig az 1980-as Superman 2 című filmből vették.

Darthvader Megjelenes

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo