Kennedy marad a Lucasfilm élén? Itt a Disney válasza

Kathleen_Kennedy.png

Kathleen Kennedy azóta a Lucasfilm vezetője, hogy George Lucas 2012-ben eladta a céget a Disneynek, és előtte még kinevezte az akkorra jobbkezének számító Kennedy-t. Több, mint 8 éves vezetői munkája alatt megszületett többek között a Folytatás Trilógia, két különálló film, két animációs sorozat, A klónok háborúja lezárása, a The Mandalorian formájában egy élőszereplős sorozat, elindult a Köztársaság Fénykora projekt, és még rengeteg tervezett dolog van készülőben. Az utóbbi időben ugyanakkor olyan nem hivatalos hangokat lehetett hallani, hogy a Disney megválik Kennedytől és nem hosszabbítja meg 2021-ben lejáró szerződését. Bob Chapek, a Disney elnök-vezérigazgatója egy nemrégiben a befektetőknek tartott konferencia-beszélgetés alkalmából felvilágosítást adott, hogy mik a tervek Kennedy-vel a cégen belül, nevezetesen arra a kérdésre válaszolva, hogy "várható-e Kathleen Kennedy elbocsátása, és olyan valaki veszi át a helyét esetleg, mint Filoni"

Abszolút örömtelinek tartjuk azt, hogy olyan kreatív tehetségeket tudhatunk a vállalatunkban, mint Kathleen Kennedy. Előre örülünk, hogy az elkövetkezendő években is Kathleen fogja irányítani a Lucasfilm tevékenységét.
-Bob Chapek 

A Disney fejese ezzel egyértelművé tette, hogy Kennedy még egy ideig nem távozik posztjáról és meg vannak elégedve a munkájával.

Kathleen Kennedy rengeteg kultikus filmes és díjnyertes alkotásban vette ki a részét, mint producer, olyan rendezők mellett munkálkodott eddig, mint Steven Spielberg, David Fincher, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Robert Zemeckis, JJ Abrams, Dave Filoni, M. Night Shyamalan, Frank Oz, Peter Bogdanovich és Richard Donner. A Star Wars-on kívül olyan híres filmek köthetőek a nevéhez, mint: Jurassic Park, E.T. A földönkívüli, Hatodik érzék, Vissza a jövőbe-trilógia, Szörnyecskék, Kincsvadászok, Poltergeist - Kopogó szellem, A nap birodalma, Lincoln, A. I. - Mesterséges értelem, Benjamin Button különös élete, Schindler listája, Tintin kalandjai, Az utolsó léghajlító.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo