Így látta a kardmester a Jedi: Survivor kardhasználatát

jedi_survivor_new_trailer.png

A Jedi: Survivor megjelenése óta sok vélemény és elemzés megjelent, ezek között van egy egész különleges is: a GameSpot egy szakembernek mutatta meg a játékot, aki a fénykardhasználatot vizsgálta meg. David Rawlings, a London Longsword Academy alapítója végigment Cal Kestis választható stílusainak mindegyikén, és elmondta, hogy mit csináltak jól és mit rosszul a játék készítői a koreografálásnál.

Rawlings szerint a lendületes suhintások teljesen rendben vannak (legyenek függőlegesek, átlósak vagy vízszintesek), és rendben találta az egy- és kétkezes kardfogást is. Mint mondta, ezek a mozdulatok jók arra egy párbajban, hogy távol tartsák az ellenfelet, ne tudjon túl közel jönni hozzánk; a szúró mozdulatokat szintén.

A pajzsot használó rohamosztagosok kapcsán elmondta: a valóságban nagyon haszontalan lenne szimplán a pajzsot püfölni, ehelyett úgy kellene egy ilyen ellenféllel küzdeni, hogy előbb a lábát támadni, hogy lejjebb engedje a pajzsot, majd a fejáre támadni. Azt a módszer viszont jónak találta a játékból, amikor egy kicsit megkerüli a hős a pajzsot tartó ellenfelet, hogy ott támadhassa, ahol nem tudja védeni magát. Erről egy rövid demonstrációt is tartott.

A duplapengéjű fénykardok használatát a lándzsákéhoz hasonlította; ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a valóságban zárt terekben valószínűleg nem használna olyan széles mozdulatokat az ember, mint a játékban. Hozzáfűzte továbbá, hogy egy valós helyzetben ilyenkor arra kellene törekedni, hogy lehetőleg minden ellenfelünk ugyanazon az oldalon legyen, ne tudjanak megkerülni minket.

A lövedékek kivédésével kapcsolatban Rawlings arról beszélt, hogy ez ahhoz a valós helyzethez hasonlít, amikor a kardforgató felé nyilak röpködnek. Ezek ellen viszont a valóságban legbiztosabban úgy lehetne védekezni, ha megpróbálnánk kitérni előlük, és nem a karddal hadonászunk magunk előtt (na persze a Star Wars világában ilyenkor a lövedékek kivédésekor az Erő-használat is közrejátszik, így, mint mondta, az univerzumon belül teljesen rendben van a dolog).

A kardmester dicséri az egyszerre két karddal való küzdelem megvalósítását is, akárcsak a sugárvető és fénykard kombinálását. A keresztpengés fénykarddal való mozdulatokat is alapvetően valószerűnek látta, bár elmondása alapján a kelleténél dramatikusabbak, vagyis a készítők itt inkább a látványosságra, mint a praktikumra mentek, valós harcban kisebb suhintásokat használna az ember.

Összességében tehát Rawlings dicsérte a játékot, és arról beszélt, hogy szerinte láthatóan elvégezték a házi feladatot a készítők, és utánanéztek a történelmi karfogató technikáknak. A teljes elemzés és a demonstrációk az alábbi videóban megtekinthetők:


Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo