hagyatek_banner_1460x342_a.png

Jövőre lesz 50 éves a Lucasfilm

Lucasfilm50.jpg

2021-ben lesz a George Lucas által alapított Lucasfilm cég 50 éves, aminek megünneplésére az illetékesek is készülnek, melynek keretén belül januártól egészen év végéig különleges kiadású termékeket dobnak majd piacra. Paul Southern, a Lucasfilm alelnöke elmondta, hogy ezek között lesznek vadi új termékek, játékok és könyvkiadások is, hogy ezzel is megemlékezzenek a Lucasfilm filmjeire és a jövőben bemutatásra kerülő Disney+ sorozatokra.

 

A jelenleg Kathleen Kennedy által elnökölt Lucasfilm céget 1971-ben hozta létre George Lucas, székhelye a kaliforniai Marin County-ben található. A vállalat leginkább a Star Wars és az Indiana Jones franchise-okról híres, égisze alatt a legelső film a George Lucas által rendezett 1971-es THX 1138 volt, amire több utalás is található a Star Wars-ban. További filmek a neve alatt az Amerikai Graffiti 1-2, Fantasztikus labirintus, Howard, a kacsa, a Disney+ szolgáltatón sorozatot kapó Willow, Red Tails. A Lucasfilm története során rengeteg úttörő mérföldkövet állított be a speciális effektek, hang és számítógépes animáció terén. A cég és leányvállalatai eddig 29 Emmy-díjat, 38 Oscar-díjat, 32 Sci-Tech-díjat a filmiparhoz hozzáadott újításokért, 18 Webby-díjat az internetes tartalmakért, valamint a 2015-ben alapított ILMxLAB (Vader Immortal, Tales from the Galaxy's Edge) pedig 12 díjat zsebelt be. A könyvkiadásért felelős Lucasfilm Publishing több mint 180 könyve állt a New York Times Bestsellerek listáján (Thrawn-trilógia, Darth Maul: A vadászó árnyék, Kirajzás és A túlélők keresése, Utóhatás-trilógia, Mester és tanítványa), valamint különböző elismeréseket is kapott, köztük a 2020-as GLAAD-díjat a kiemelkedő képregény kategóriában.

 

Forrás: lucasfilm.com

Cimkék: Nincs

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo