Jedi Temple Challenge: Infók a játékműsorról

ahmed_best.png

A Disney+-ra érkező sorozatok között lesz egy különleges újdonság is, a Jedi Temple Challenge ("A Jedi Templom kihívás") című vetélkedő.

A 2019 decemberében bejelentett játékműsorban Padawanok mérhetik össze az ügyességüket és tudásukat, a cél pedig természetesen a Jedi Lovag rang elérése lesz. A műsorvezető Jar Jar Binks megformálója, Ahmed Best lesz, ezúttal egy Jedi Mester szerepében, míg droid segítőjét Mary Holland (Az alelnök) fogja játszani. A széria jellegéből adódóan abban el fog térni minden korábbi Star Wars-projekttől, hogy nem lesz előre megírt forgatókönyve.

Az alapkoncepcióján kívül a bejelentésekor csak annyit fedtek fel, hogy három helyszínen fog játszódni: egy erdőbolygón, egy Jedi-hajón és egy Jedi Templomban. Később Ahmed Best elmondta, hogy a célközönségük a 10-14 éves korosztály, és a Jedi-képzésnek olyan aspektusait mutatják majd be, ami nem igazán volt látható eddig. A kungfu-filmekhez hasonlította a projektet - ugyanis azokhoz hasonlóan ugyanis itt is különféle feladatokat kell teljesíteniük a tanoncoknak. Best azt ígérte, hogy a Jedi-mondakör sok eleme és sok karakter visszaköszön majd a műsorban.

A színész nemrég egy interjúban ismét elárult pár dolgot a műsorról. Először is megerősítette, hogy "in-universe" szériáról van szó, vagyis az általa megformált Jedi Mester része lesz a Star Wars-kánonnak. A műsor lényegét a következőképpen foglalta össze:

"A Jedi Temple Challenge visszahozza azt az elképzelést, hogy az Erővel való kapcsolatunknak vannak fokozatai, és lehet fejlődni, és a templomban kiállt próbák révén ez a kapcsolat erősebbé válhat. Azokat a dolgokat, amiket Yoda csinált Luke-kal a Dagobah mocsarában, először itt csinálták, ebben a templomban. Itt jobbá válhatsz. Azt gondolom, hogy ez nagyszerű a gyerekek számára. Itt az út, amin eljuthatsz oda. Vannak lépések, amelyeket meg kell tenned, hogy erős Jedivé válj. Ez hitet ad."

Eredetileg 2020-ra tervezték a bemutatót, és Best azt mondta, egyelőre nem dőlt el, hogy a járvány miatt csúszni fog-e.

Jedi Temple

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo