Jedi és Sith témájú regényeket jelentettek be

star_wars_book_last_jedi.jpg

A 2022-es évben regények terén eddigi hivatalos információk szerint néhány A Köztársaság Fénykora kötetről volt tudomásunk a harmadik felvonásból, az idei esztendő maradék részében pedig jön a Padmé trilógia, illetve a Thrawn-előzménytrilógia záródarabja a tengerentúlon. A starwars.com most új címekkel frissítette a palettát, szám szerint néggyel, amikhez leírásokat is közölt, végleges borítót azonban szolgáltattak.

Sith Wayfinder HologramAz első kötet egy Luke Skywalker-Lando Calrissian kaland, ami a Skywalker kora című filmben elhangzottakon alapul, ez 2022. június 28-án jelenik meg a Del Rey gondozásában. Adam Christopher (Bizonyos szemszögből sorozat első és második része) regénye, a Shadow of the Sith (A Sithek árnyai) közel 20 évvel az endori csata után játszódik, mikorra Palpatine erőinek megtépázott maradványai már a galaxis szegletébe menekültek. Luke Skywalker Jedi-mestert a sötét oldal környékezi meg látomások formájában, ami egy baljóslatú titkot énekel meg, mégpedig az Exegol holt világán. Luke legszörnyűbb félelmei beigazolódnak, mikor barátja, Lando Calrissian egy új Sith fenyegetés hírével érkezik. Miután Lando lányát elrabolták tőle, a galaxist is átkutatja nyomokért, hogy megtalálja elveszett gyerekét. Ám minden szóbeszéddel zsákutcába jut, mígnem keresztezi útját Bestooni Ochival, a Sith orvgyilkossal, kinek feladata egy kislány elrablása. Ochi valódi céljai ködösek Luke és Lando számára. Egy szemétlerakó holdon az Örök Sith kultusz rejtélyes követe egy szent tőrt adományoz az orvgyilkosnak, amivel válaszokra lelhet több évtizedes kérdéseire. Cserébe azonban egy utolsó küldetést kell teljesítenie: juttassa el az Exegolra Reyt, a Sithek újjászületésének zálogát Darth Sidious kezeibe. Miközben Ochi Reyre és szüleire vadászik a galaxis szélén, Luke és Lando a Sithek titkaiba merülnek, és segítséget nyújtanak az életükért menekülő családnak.

 

A második regény Brotherhood (Testvériség) címre hallgat, 2022. május 10-e a tervezett megjelenési dátum a Del Rey által. Mike Chen (A Birodalom visszavág - Bizonyos szemszögből) írásával a Klónháború érájába csöppenünk egy Anakin - Obi-Wan kalanddal. Miután egy robbanás letarolta a Cato Neimoidiát, a Kereskedelmi Szövetség ékkövét, veszélybe sodródik a bolygó semlegessége és a Köztársaságot kiáltják ki bűnbaknak. A Jedik a rend egyik legtehetségesebb diplomatáját, Obi-Wan Kenobit küldi az ügy elsimítására és a helyi béke helyreállítására. Kenobi egy heroikus neimoidi testőrrel nyomoz, és hamar rá kell döbbenniük, hogy a szeparatisták, valamint Asajj Ventress keze van a dologban. A káosz közepette Anakin Skywalker Jedi-lovag címet kap, és régi mestere intései ellenére közbeavatkozik, immár egyenrangú felekként dolgozik együtt volt tanítójával.

Darth Vader Fekv

 

A harmadik cím egy ifjúsági antológia-kötet tíz történettel, ami a Sithek és a Jedik köré épül, címe Stories of Jedi and Sith (Történetek Jedikről és Sithekről), és 2022. június 7-én érkezik. Az Erő világos és sötét oldala közti örökös harcán alapulva 10 író új történetet sző olyan karakterek eddigi kánon életútjában, mint Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Assaj Ventress, stb. A kötetet Jake Bartok képes illusztrációi fogják gazdagítani.

 

Master And ApprenticeVégül, de nem utolsó sorban ismét Obi-Wan Kenobi kerül fókuszba egy szintén ifjúsági könyvben. Kiersten White (A Birodalom visszavág - Bizonyos szemszögből) 2022. július 26-ára várományos regénye szimplán a Padawan címet kapta. A Baljós árnyak előtti időkben Obi-Wan Kenobi a legjobb padawan szeretne lenni, ám mestere, Qui-Gon igencsak megnehezíti dolgát. Obi-Wan barátai mind terepen gyakorlatoznak küldetések teljesítésével, míg ő a Corsucanton ragadt, ahol képességeit csiszolgatja és csendben elmélkedik. Mikor Obi-Wan végre rábeszéli Qui-Gont, hogy látogassanak meg egy távoli bolygót, amit egykor egy ősi Jedi fedezett fel, a mester ígéretével ellentétben nem jelentkezik az induláskor, így hát Obi-Wan egymaga veszi kézbe az irányítást. A rejtélyes, buja planétára érkezve Kenobi pár Erő-érzékeny és szülői felügyelet nélküli tinédzserrel fut össze, akikkel vakmerő kalandokra vállalkozik. Eközben Obi-Wanban kérdésként megfogalmazódik, hogy miféle kapocs kötheti össze a fiatalokat az Erőhöz, micsoda ez a különös zöld bolygó, és hogy ez jelenti-e a jövőjét.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo