James Mangold a Star Wars-filmje korszakválasztásáról

james_mangold_.png

A három soron következő Star Wars-mozifilm egyikében a messzi-messzi galaxis régmúltjába kalauzol majd el minket James Mangold író-rendező (Logan – Farkas, Indiana Jones és a sors tárcsája). A filmes egy friss interjúban beszélt arról, miért ezt a korszakot választotta Star Wars-projektjéhez.

Mangold elmondása alapján nem is számított rá, hogy pozitív fogadtatásban részesül az ötlete, hogy egy nagyot visszaugorjon a Star Wars-idővonalon. Felidézte, amikor megemlítette az ötletét Kathleen Kennedy-nek a Lucasfilm elnökasszonyának: "meglepődtem, hogy izgatottan fogadta ő is és azok a nagyszerű emberek is, akikkel a Lucasfilmnél együtt dolgozik".

Az író-rendező arra is magyarázatot adott, hogy miért gondolkodott időugrásban:

Számomra itt arról van szó, hogy bár szeretnék a Saga részesévé válni, azt nem akarom, hogy annyi melléksztorihoz kelljen igazodnom, hogy alig tudjak elmesélni egy történetet. Meg is mondtam, hogy arra gondoltam, olyasmi filmet lehetne csinálni az Erőről, mint amilyen a Tízparancsolat volt [az 1956-os biblia témájú amerikai sikerfilm]. Egyfajta eredettörténetet arról, hogyan ismerték meg, értették meg, hogyan kezdték használni és hasznosítani az Erőt."

A Star Wars Celabrationön tett bejelentés alapján a film 25 ezer évvel a Skywalker-saga történései előtt fog játszódni (ez az a korszak, amit a régi kiterjesztett univerzumban a Távoli csillagok regény mutatott be), és a Jedi Rend eredetére fókuszál majd. Ehhez kapcsolódóan már be is vezettek egy új érát a hivatalos Star Wars-kánon idővonalába, amelynek neve "A Jedik hajnala", szimbóluma pedig Az utolsó Jedikben is látott fekete-fehér mozaik képe.

A várakozások szerint Mangold októberben kezdheti el a forgatókönyvírást, és a filmje 2026-ban kerülhet a mozikba.

Darth Plagueis Maul Fekvo

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo