IX. rész: A trailer újdonságai

star_wars_the_rise_of_skywalker_rey.jpg

IX. rész első ízelítője keveset mutatott, így nem sok dologra következtethetünk belőle, de azért volt benne 1-2 érdekes újdonság, ezeket szedtük össze a folytatásban.

Rey láthatóan újjáépítette Anakin fénykardját. S az első képsorok alatt Luke arról beszél, hogy "ők" minden tudásukat továbbadták a lánynak - ez alapján valószínűnek tűnik, hogy Rey nem csak a könyvekből, de Jedik Erő-szellemeitől is tanult. Vajon kiktől? És látjuk majd őket a filmben is?

PM

Kylo pedig ismét viselni fogja a maszkját, bár a korábbi pletykáknak megfelelően nem lesz tökéletesen összerakva, a forrasztások látszani fognak. S még egy érdekesség: az előzetes alapján nem ő maga rakja össze:

Repair

Az egyik Halálcsillag szerepet kap a filmben (ezt J.J. már a VII. rész esetében meg akarta játszani, de akkor végül kimaradtak a Halálcsillag-roncsok). Kérdés, hogy vajon a kettő közül melyik lehet az. Talán valószínűbb, hogy a második, hiszen azon ott volt Palpatine trónterme is, és elég valószínű, hogy csak abban lehet olyan különleges tárgy, ami az Ellenállás és az Első Rend számára is érdekes - és az előzetes végén hallott ismerős nevetés, illetve Ian McDiarmid Celebrationön megjelenése azt sugallják, hogy Palpatine valamilyen formában szerepet kap a filmben, akár még fel is tűnhet (visszaemlékezésben, klónként, esetleg hologram formájában).

PM

BB-8 új társat kap (akiről már korábban is kiszivárgott egy kép és tudjuk, hogy a neve D-O).

star-wars-the-rise-of-skywalker-bb-8-dio-.jpg

A cím pedig "The Rise of Skywalker", azaz "Skywalker felemelkedése" lesz. Ami több dologra is utalhat: lehet, hogy Kylo végül is Vaderhez hasonlóan megtagadja a Sötét Oldalt; az is lehet, hogy kiderül: Rey egy Skywalker; esetleg Leia lesz a kulcsfigura; netán Luke egy nagy hatalmú Erő-szellemként tér vissza; és az sem elképzelhetetlen, hogy Anakin szellemének lesz fontos szerepe a filmben - egyrészt, mert ez a film fogja lezárni a teljes Skywalker-sagát, másrészt pedig ugyanaz a mondat jelenik meg a trailer elején ("Minden generációnak van egy hőse"), mint a Bajlós árnyak előzetesének a legelején.

ep-ix-title-logo-.png

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo