728x79_szukitshu_banner_001.jpg

IX. rész: A trailer újdonságai

star_wars_the_rise_of_skywalker_rey.jpg

IX. rész első ízelítője keveset mutatott, így nem sok dologra következtethetünk belőle, de azért volt benne 1-2 érdekes újdonság, ezeket szedtük össze a folytatásban.

Rey láthatóan újjáépítette Anakin fénykardját. S az első képsorok alatt Luke arról beszél, hogy "ők" minden tudásukat továbbadták a lánynak - ez alapján valószínűnek tűnik, hogy Rey nem csak a könyvekből, de Jedik Erő-szellemeitől is tanult. Vajon kiktől? És látjuk majd őket a filmben is?

PM

Kylo pedig ismét viselni fogja a maszkját, bár a korábbi pletykáknak megfelelően nem lesz tökéletesen összerakva, a forrasztások látszani fognak. S még egy érdekesség: az előzetes alapján nem ő maga rakja össze:

Repair

Az egyik Halálcsillag szerepet kap a filmben (ezt J.J. már a VII. rész esetében meg akarta játszani, de akkor végül kimaradtak a Halálcsillag-roncsok). Kérdés, hogy vajon a kettő közül melyik lehet az. Talán valószínűbb, hogy a második, hiszen azon ott volt Palpatine trónterme is, és elég valószínű, hogy csak abban lehet olyan különleges tárgy, ami az Ellenállás és az Első Rend számára is érdekes - és az előzetes végén hallott ismerős nevetés, illetve Ian McDiarmid Celebrationön megjelenése azt sugallják, hogy Palpatine valamilyen formában szerepet kap a filmben, akár még fel is tűnhet (visszaemlékezésben, klónként, esetleg hologram formájában).

PM

BB-8 új társat kap (akiről már korábban is kiszivárgott egy kép és tudjuk, hogy a neve D-O).

star-wars-the-rise-of-skywalker-bb-8-dio-.jpg

A cím pedig "The Rise of Skywalker", azaz "Skywalker felemelkedése" lesz. Ami több dologra is utalhat: lehet, hogy Kylo végül is Vaderhez hasonlóan megtagadja a Sötét Oldalt; az is lehet, hogy kiderül: Rey egy Skywalker; esetleg Leia lesz a kulcsfigura; netán Luke egy nagy hatalmú Erő-szellemként tér vissza; és az sem elképzelhetetlen, hogy Anakin szellemének lesz fontos szerepe a filmben - egyrészt, mert ez a film fogja lezárni a teljes Skywalker-sagát, másrészt pedig ugyanaz a mondat jelenik meg a trailer elején ("Minden generációnak van egy hőse"), mint a Bajlós árnyak előzetesének a legelején.

ep-ix-title-logo-.png

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"Yeah, I know the song. We take what we are given. We must do what we must."
A Szerző cikkei

10 Hozzászólás

 • Steery
  2019 ápr 13 : 12:50
  Beküldte: Steery

  A korábbi SW filmekben az alkotók ügyeltek rá, hogy minél több kosztümöt viseljenek a szereplők. Most viszont azt látjuk, hogy Rey még mindig a Jakkun viselt ócska göncét hordja, mintha a háborús évek alatt nem tudott volna beszerezni egy váltás ruhát se magának. Ez azért elég gáz.

  Az első Halálcsillag Yavin 4-re zuhant darabjaihoz egy okból érdemes visszamenni: ha Luke megsúgja Reynek, hogy Darth Vader lakosztálya is ott van, benne Kenobi fénykardjával. Ezt megszerezni és újra használatba venni gyorsabb és könnyebb, mint új kardot építeni a kettérobbantott régi helyett.

  A második Halálcsillag Endorra zuhant darabjaihoz két okból érdemes visszamenni: ha Luke megsúgja Reynek, hogy a saját zöld pengés fénykardja ott van, amit ostobán eldobott, mikor hagyta magát megvillámoztatni. A másik ok: Palpatine-nal kapcsolatos, de ez bármi lehet, úgyhogy nem találgatok.

  Amúgy a VII. és VIII. részek színvonaltalansága alapján úgy vélem, a IX. rész is nagy csalódást fog okozni a rajongóknak és a 3. trilógia méltatlan befejezése lesz az elszúrt Skywalker történetfolyamnak.

  2 3
 • SonOfMurglak
  2019 ápr 13 : 13:21
  Beküldte: SonOfMurglak

  gratulálok... sikerült kiemelni az egyetlen karaktert, aki ugyanúgy néz ki 01 az amúgy mindegy, hogy Finn, Poe, Rose stb. más ruhát viselnek... 01 (egyébként valószínűleg Rey kinézete azért maradt ilyen, mert a Leiával közös jeleneteihez az Ep. VII-hez felvett jeleneteket használtak, és azokban meg ugye így nézett ki).

  1 0
 • Gyeze
  2019 ápr 13 : 13:47
  Beküldte: Gyeze

  Miből gondolod, hogy ugyan azt a ruhát hordja? Szerintem sokkal rendezettebb és tisztább a mostani öltözete, mint a 7. epizódbeli.
  Nem hiszem, hogy fénykardok keresése miatt mennének be roncsokba. Ahogy láthatjuk, elég jól megreparálta Anakin fénykardját 08
  Luke amúgy meg nem hagyta ott a fénykardját a Halálcsillagon. Az endori ünnepségen is ott lógott az oldalán és Az utolsó Jedik flashbackjeiben is a régi zöld fénykardját használta.

  És megint előre leírni egy filmet, melyből láttál két percet... Ha már elkönyveled eme kevés infó alapján rossznak, persze, hogy csalódni fogsz, ha megnézed...

  2 0
 • Goten56
  2019 ápr 13 : 15:26
  Beküldte: Goten56

  Én mindenképpen boldog leszek a film után. Ha jó, akkor azért, ha meg rossz, akkor azért, mert végetért.

  0 0
 • ladikom
  2019 ápr 13 : 16:22
  Beküldte: ladikom

  Én így gondolkodom.Egyrészt a halálcsillag átmérője 200 km volt, így a császárnak a reaktorig legalább 100 km-ert kellett volna zuhannia. Simán túlélhette a zuhanást, főleg hogy egyike a leghatalmasabb erőhasználóknak. Másrészt tudjuk a képregény alapján, hogy Anakint maga a császár teremtette. Könnyen lehet, hogy Rey is az ő műve volt. Önmagában a "Skywalker felemelkedése" cím utalhat erre is. A császár teremtményei (csúnya szóval kifejezve azok) szembeszállnak a "teremtőjükkel", felülemelkednek rajta. Akár azt is el tudom képzelni, hogy Kylo és Rey közösen feláldozzák magukat azért, hogy megöljék a császárt.Ugyanakkor kérdéses a Császár életkora, mert itt már legalább 120-130 évesnek kell lennie. De ugyebár a halhatatlanság azon formáját elérhette, hogy betegség és a kor nem fogja megölni, csakha ténylegesen megöli valaki. 

  1 1
 • Goten56
  2019 ápr 13 : 18:19
  Beküldte: Goten56

  Nincs rá bizonyíték, hogy Anakint Palpatine teremtette. Utóbbi pedig sokféleképpen visszatérhet. A legvalószÍnűbb a hologram. Kylo lesz itt a főgonosz.

  0 0

 • SonOfMurglak

  Könyvek

  hát ha így gondolod, akkor utána kell nézni, hogy valahol kipróbálták[tovább...]
  Írta: SonOfMurglak 1 órája
 • Goten56

  Könyvek

  Szerintem a legtöbb országban így csinálják, de már beletörődtem, hog[tovább...]
  Írta: Goten56 1 órája
 • SonOfMurglak

  Könyvek

  hát egy ilyen esetben nem hiszem, hogy bármit is lehetne tenni eredmé[tovább...]
  Írta: SonOfMurglak 6 órája
 • Goten56

  Könyvek

  Azért azt nehéz elképzelni, hogy szinte egyedül vagyok a véleményemme[tovább...]
  Írta: Goten56 7 órája
 • SonOfMurglak

  Könyvek

  én meg éppen fordítva vagyok ezzel egyébként: nálam elsőbbséget élvez[tovább...]
  Írta: SonOfMurglak 7 órája

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 1
 • Összes tag:487
 • Legújabb:Bence Forrás Levente
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57