Itt az első szemelvény a Skywalker kora könyvváltozatából

kylo-ren-mustafar-tall-1.jpg

Ahogyan azt megszokhattuk, a Star Wars-filmekhez kiadott regényváltozatok a bővített és kimaradt jelenetek feldolgozásával adnak hozzá a történetekhez. Így volt a legutóbbi sorszámozott részhez készült könyvnél is például Luke egyfajta alternatív víziója a jövőjéről, amiről szó sem volt Az utolsó Jedikben. A Lucasfilm a napokban tett közzé egy darabot a Skywalker kora regényváltozatából, ami Rae Carson írásával március 17-én kerül a polcokra angol nyelven. A részlet rögtön a film legelejére fókuszál, amikor is Kylo Ren Palpatine üzenete után nyomozva a Mustafart keresi fel, és megtalálja a Sith-útkeresőt. A továbbiakban a jelenet rövid leírása következik a könyv alapján. Aki pedig el szeretné olvasni a teljes szöveget angolul, itt megteheti.

Az első fejezet során kiderül, mi a feltámadt Palpatine pontos üzenete, amit Kylo Ren memorizált:

Nemzedékek munkája végre befejeződött. A nagy hiba orvosolva. A nagy hiba kijavítva. Karnyújtásnyira már a győzelem napja. A bosszú napja. A Sith-ek napja.

A regény leírja, hogy a Mustafaron Darth Vader kastélya romokban áll, amit bizonyos Erő-kultuszhívők kutattak fel, nevezetesen a Winsiti Alazmecek (Alazmec of Winsit), akiknek sorait Kylo ritkítja meg a film legelején. Az ő kezükben volt a Sith-útkereső, amit az aktuális Legfőbb Vezér meg is szerez. Valamint az is kiderül, hogy offscreen Hux tábornok és Pryde rendfőtábornok is jelen volt az ominózus eseménynél. Ami még a filmből kimaradt, hogy a Sith műtárgy megszerzése előtt Kylo Ren egy különös lénnyel is találkozik, ami nevezetesen Eye of Webbish Bog névre hallgat. A szerzet Darth Vader szolgájaként mutatkozik be, akit maga a Sötét Nagyúr nevezett ki, hogy őrizze az útkeresőt, és csak annak engedje a kezére jutni, akit a lény arra érdemesnek talál. (Ez a teremtmény korábban The Oracle (Az Orákulum) néven megjelent pár koncepciós rajzon, amik a filmhez készültek.) Kylo elnyeri a kultisták lemészárlásával a lény tiszteletét és tetszését, és elárulja, hogy a keresett tárgy "őhozzá" vezet, az Exegol bolygóra, az Ismeretlen Régiókba.

Bog

Webbish Bog 2

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo