728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Itt az első szemelvény a Skywalker kora könyvváltozatából

kylo-ren-mustafar-tall-1.jpg

Ahogyan azt megszokhattuk, a Star Wars-filmekhez kiadott regényváltozatok a bővített és kimaradt jelenetek feldolgozásával adnak hozzá a történetekhez. Így volt a legutóbbi sorszámozott részhez készült könyvnél is például Luke egyfajta alternatív víziója a jövőjéről, amiről szó sem volt Az utolsó Jedikben. A Lucasfilm a napokban tett közzé egy darabot a Skywalker kora regényváltozatából, ami Rae Carson írásával március 17-én kerül a polcokra angol nyelven. A részlet rögtön a film legelejére fókuszál, amikor is Kylo Ren Palpatine üzenete után nyomozva a Mustafart keresi fel, és megtalálja a Sith-útkeresőt. A továbbiakban a jelenet rövid leírása következik a könyv alapján. Aki pedig el szeretné olvasni a teljes szöveget angolul, itt megteheti.

Az első fejezet során kiderül, mi a feltámadt Palpatine pontos üzenete, amit Kylo Ren memorizált:

Nemzedékek munkája végre befejeződött. A nagy hiba orvosolva. A nagy hiba kijavítva. Karnyújtásnyira már a győzelem napja. A bosszú napja. A Sith-ek napja.

A regény leírja, hogy a Mustafaron Darth Vader kastélya romokban áll, amit bizonyos Erő-kultuszhívők kutattak fel, nevezetesen a Winsiti Alazmecek (Alazmec of Winsit), akiknek sorait Kylo ritkítja meg a film legelején. Az ő kezükben volt a Sith-útkereső, amit az aktuális Legfőbb Vezér meg is szerez. Valamint az is kiderül, hogy offscreen Hux tábornok és Pryde rendfőtábornok is jelen volt az ominózus eseménynél. Ami még a filmből kimaradt, hogy a Sith műtárgy megszerzése előtt Kylo Ren egy különös lénnyel is találkozik, ami nevezetesen Eye of Webbish Bog névre hallgat. A szerzet Darth Vader szolgájaként mutatkozik be, akit maga a Sötét Nagyúr nevezett ki, hogy őrizze az útkeresőt, és csak annak engedje a kezére jutni, akit a lény arra érdemesnek talál. (Ez a teremtmény korábban The Oracle (Az Orákulum) néven megjelent pár koncepciós rajzon, amik a filmhez készültek.) Kylo elnyeri a kultisták lemészárlásával a lény tiszteletét és tetszését, és elárulja, hogy a keresett tárgy "őhozzá" vezet, az Exegol bolygóra, az Ismeretlen Régiókba.

Bog

Webbish Bog 2

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

1 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2020 febr 23 : 11:01
  Beküldte: SonOfMurglak

  ez a lény tök érdekes adalék a mustafari dolgokhoz 08 de valahogy az üzenet kihagyását jobban sajnálom. az elhangozhatott volna a filmben. a Fortnite-ban benne volt, és rohadt jól hangzott.

  0 0

 • tengerecki

  Star Wars IX. rész

  Többször is alaposan megnéztem a Skywalker korát és megdöbbent[tovább...]
  Írta: tengerecki 6 órája
 • Goten56

  Star Wars IX. rész

  Hol tudtad megnézni? Már meg is jelent DVD-n? Ha elhúzódik a munkanél[tovább...]
  Írta: Goten56 1 hete
 • Steery

  Star Wars IX. rész

  Többször is alaposan megnéztem a Skywalker korát és megdöbbentő menny[tovább...]
  Írta: Steery 1 hete
 • Darth Law

  Képregények

  Szerintem nincs. Elég komoly melók vannak vele, és igazából nem nagyo[tovább...]
  Írta: Darth Law 1 hónapja
 • netboyszi

  Képregények

  Valahol vannak a neten star wars képregények rajongói fordításoban? A[tovább...]
  Írta: netboyszi 1 hónapja

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 16
 • Tagok: 0
 • Összes tag:493
 • Legújabb:ErdeiGG7
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57