Itt az első Sith a Köztársaság Fénykorában

high_rep_sith.png

A Köztársaság Fénykora egy olyan éra, amiben a Jediknek a Sithek helyett más veszedelmekkel kell felvenniük a harcot: a növény alapú Drengir létformával, az űrviking martalóc Nihillel, illetve a hiperűr katasztrófának következményeivel. A Baljós árnyak előtt 200 évvel játszódó történetekben az ősellenség még a háttérben rejtőzik, hogy aztán Darth Maul személyében ismét felfedje magát a galaxis előtt.

A Marvel-féle The High Republic képregénysorozat 7. számában azonban egy rejtélyes, vörös fénykardot forgató rémalak szerepel egy fiatal Jedi, Keeve látomásában, a jelenet azért is szürreális, hiszen egy már halott karakter is feltűnik Keeve előtt. Ő nem más, mint Darth Krall, aki mindenesetre nem egy vadi új karakter. A Dooku - Az elveszett Jedi (szintén Cavan Scott irománya, mint a szóban forgó képregény) című hangoskönyvben is megjelent említés szintjén, ő volt az Elveszett Húszak egyike, kinek fénykardja a sötét oldali relikviákat tartalmazó Bogan gyűjtemény részét képezte a Jedi Templom falain belül.

 

Bár a Sithek hiányt szenvednek ezekből a sztorikból a Jedik szemszögén keresztül, mégis közvetetten kapcsolódnak a galaxishoz az elmét megszálló, állhatatos Drengireken keresztül. A növényszerű kreatúrák kaptárelmével rendelkeznek és erősek az Erő sötét oldalában, a Sithek pedig régen rabjukká züllesztették és végül elárulták a botanikai entitást. Trennis a történetben összekapcsolódik a Drengirekkel, hogy megtámadja őket, és mivel a Drengireknek vannak emlékeik a Sithekről, ezek manifesztálódhatnak látomások formájában az ifjú Jedi szemében. Maga Keeve Trennis sorsa is érdekes lehet, mivel a Dooku-könyvben megemlítenek egy Trennis nevű egyént, aki szintén az Elveszett Húszak egyike volt, csakúgy, mint a látomásában feltűnő Sith.

 

Talán ez az első lépés, hogy a Sitheket felvezesse a Köztársaság Fénykora projekt, akik majd a The Acolyte sorozatban központi szerepet játszanak?

Darth Krall High RepublicStar Wars The High Republic 7 Preview 5

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo