Itt az aktuális Star Wars-filmes premiernaptár

rey_tros_poster_.png

Amikor tavasszal bejelentették a három következő Star Wars-mozifilmet, bemutatódátumokat nem közöltek. Majd később a Lucasfilm elnöke úgy nyilatkozott: a tervük az, hogy akkor mutatják be mindegyiket, amikor elkészülnek. Tekintve, hogy korábban már többször is beharangoztak premierdátumokat, amelyeket utána többször elcsúsztattak, ez a hozzáállás is érthető. Mindenesetre most a Lucasfilm tulajdonosa, a Disney bemutatott egy friss premiernaptárat, amelyben a tervezett Star Wars-mozifilmes bemutatók is szerepelnek.

A mostani bejelentés alapján jelenleg azzal számolnak, hogy 2026-ig nem jön ki új Star Wars-mozifilm, arra az évre azonban két premiert is beterveztek, egyet 2026. május 22-re, egy másikat pedig az év végére, 2026. december 18-ra (ez utóbbi dátum nem újdonság, már korábban ki lett nézve egy jövőbeli Star Wars-filmnek, így ebben nincs változás). Majd a következő évben, 2027. decemer 17-én is jöhet a mozikba egy újabb Star Wars-film (ez szintén korábban kitűzött időpont).

Összességében tehát a korábban feltételezettekhez képest egyelőre annyit változtattak a hivatalos terveken, hogy 2025-ről 2026-ra csúsztatták az egyik filmet. Valószínűleg a Rey visszatérését ígérő Új Jedi Rend-filmről van szó, amelynek írásával az amerikai forgatókönyvírói sztrájk miatt le kellett állni, ami nyilván csúszást okoz, ezért számolnak inkább 2026 tavaszával. 2026 decemberében a feltételezések szerint a Dave Filoni-féle, A Mandalóri és társsorozatainak történetét lezáró filmet mutatják majd be, amelyet 2027-ben a Jedi Rend eredetét feltáró mozifilm követhet.

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo