Itt a folytatástrilógia új előzményregényének borítója!

sith_book_cover.jpg

Már eddig is több olyan könyv és képregény jelent meg, amelyek a VI. és VII. részek közötti évtizedekben történteket dolgozzák fel, bemutatva az eredeti Star Wars-trilógia után történteket, illetve felvezetve a folytatástrilógiát. Ilyenek voltak az Utóhatás- és az Alphabet Osztag-könyvtrilógiák, a Vérvonal, Az Erő nyomában, A végső dobás és a Phasma című regények, illetve a Széthasadt Birodalom című képregény.

De a lista tovább bővül, hiszen érkezik például a Han és Leia házasságának indulását elénk táró The Princess and the Scoundrel (azaz "A hercegnő és a csirkefogó"), továbbá a Luke és Lando közös kalandját bemutató Shadow of the Sith (azaz "A Sith-ek árnyéka").

Az utóbbi regény közel 20 évvel az endori csata után játszódik, mikorra Palpatine erőinek megtépázott maradványai már a galaxis szegletébe menekültek. Luke-ot a Sötét Oldal környékezi meg látomások formájában, felvillantva az Exegol holt világát. Luke legszörnyűbb félelmei beigazolódnak, mikor barátja, az elrabolt lányát kereső Lando Calrissian egy új Sith fenyegetés hírével érkezik. A sztoriban szerepet kap Bestooni Ochi, a Sith orvgyilkos is, akinek az Örök Sith kultusz rejtélyes követe egy szent tőrt adományoz az orvgyilkosnak, amivel válaszokra lelhet több évtizedes kérdéseire. Cserébe azonban egy utolsó küldetést kell teljesítenie: juttassa el az Exegolra Reyt.

Az angolul idén június 28-án megjelenő regénynek immár a borítóját is felfedték, egyúttal egy rövid részletét is közzétették a hivatalos Star Wars-honlapon.

28djt53KP

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo