Interjú a IX. rész rendezőjével

let_lt_s_1_.jpg

Még nem is láttuk Az utolsó jediket, de már a fandango.com egy gyors interjút készített Colin Trevorrow-val (Jurrasic World, The Book of Henry), arról, hogy mit várhatunk tőle, hogyan vélekedik a rendezéssel kapcsolatban, mi az amiben különbözhet az előző epizódok rendezőitől. 


Ugye Star Wars filmről lévén szó, tudjuk, hogy nagy hatással lesz a történet a fiatal generációra. Mennyire lesz tudatos ez a fajta befolyásolás? Mennyire szeretnél hatással lenni a gyerekekre?


Ez nagyon hasonló mint amikor mi voltunk gyerekek. Luke, Han és Leia karaktere olyan hatással voltak ránk, hogy a mai napig egy részünk azonosulni tud velük, a történetükkel, a helyzetükkel a különböző szituációkkal amikbe keveredtek. Így van ez, most is. Amit ma Rey karaktere jelent például a fiatalabb generációnak, különösképpen a lányoknak azt fontos továbbvinni, hiszen tudom, hogy ez döntő fontosságú lehet egy gyerek számára. Nekem is vannak gyerekeim és úgy gondolom érdemes most is ekkora hangsúlyt fektetni az ilyen különleges karakterekbe, akik példa értékűek lehetnek a gyerekeknek, akikre felnézhetnek, akikkel azonosulni tudnak.


Rian Johnson-nak van egy listája tele filmekkel amiket meg akart nézni a VIII. epizód kapcsán, melyek hatással lesznek rá, és ezáltal a filmjére is. Van esetleg neked is ilyen listád, mely segít felkészülni a IX. rész forgatására?


Természetesen sok filmet nézek, de az én módszerem egy kicsit más. Elsőre különös lehet, és lehet nem is ez a jó módszer, de mikor közeledek egy film forgatásához, nem nézek olyan filmeket melyek hasonlóak lehetnek hozzá. Attól félek, hogy akaratlanul is túl nagy hatással lennének rám más filmek, és sok elemet átemelnék belőlük. Így inkább nem nézek ekkortájt ilyen típusú filmeket. Lesz azonban majd a közeljövőben egy interjú, ahol beszámolhatok azokról a filmekről melyek inspiráltak engem, de még nem jött el ennek az ideje.


Reményeid szerint sikerül jobb, vagy hasonlóan emlékezetes filmet készítened mint A jedi visszatér?

 

Arra törekedek, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki belőle. Sok támogatóm van, rengeteg briliáns elme, akik segítik a munkámat. Kiri Hart, a Lucasfilm storygroup teljes csapata, Michelle Rejwan és maga Kathy Kennedy is. Természetesen együtt dolgozunk a továbbiakban JJ. Abrams-szel és Rian Johnson-nal is, fenntartva az egységet a filmjeink között. Szóval nem egészen rajtam múlik, ez az egész inkább egy csapatmunka, mintsem egy egyéni vállalkozás.

A Szerzőről

Béreslegény

Béreslegény

"Apathy is death" - The Sith Lords
A Szerző cikkei

0 Hozzászólás

 • owokaleyo1992

  Könyvek

  Köszönöm a tájékoztatást. :)
  Írta: owokaleyo1992 9 órája .
 • Darth DNS

  Képregények

  Köszi, ezek szerint az év végéig érvényes kuponjaimat kirakhatom az a[tovább...]
  Írta: Darth DNS 1 napja .
 • Revan

  Képregények

  A Darth Vader - A Sith Sötét Nagyura 2. kötete leghamarabb a második-[tovább...]
  Írta: Revan 1 napja .
 • Revan

  Könyvek

  A Koréliai hajsza, a Megtört Birodalom és a Darth Maul: Dathomir fia [tovább...]
  Írta: Revan 1 napja .
 • Darth DNS

  Képregények

  Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy a Szukitsnál mikor várható a kö[tovább...]
  Írta: Darth DNS 1 napja .

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 47
 • Tagok: 0
 • Összes tag:413
 • Legújabb:WolfBane
 • Legtöbb online:171
  Vendégek: 170 Tagok: 1 ekkor: 2018 június 20 szerda - 21:43:11