Innen merítettek ihletet Ahmed Best Jedi-köpenyéhez

kelleran_baq_jedi_ahmed_best_.png

A leginkább a Jar Jar Binks megformálásáról ismert Ahmed Best a Jedi Temple Challenge vetélkedőműsor révén egy Jedi-mester, Kelleran Beq bőrében tért vissza a messzi-messzi galaxisba, mint az ifjakat próbára tevő Jedi-mester. A karakter később A mandalóri 3. évadában is cameózott, nem is akárhogy, hiszen ott derült ki, hogy neki köszönhetően menekült meg Grogu a coruscanti Jedi Templomból a 66-os parancs éjszakáján.

Kelleran BeqA sasszeműek észrevehették, hogy volt némi változtatás Beq ruháján a Jedi Temple Challenge-hez képest, főleg a díszítést illetően. A Jedi-öltözetet a díjnyertes Shawna Trpcic alkotta meg, aki többek között olyan filmeknél és sorozatoknál volt jelmeztervező, mint a Boba Fett könyve, Firefly - A szentjánosbogár, Ház az erdő mélyén, és A mag. Trpcic most azt osztotta meg a nyilvánosságnak, hogy miben rejlik a ruhaköltemény egyedisége.

 

A mandalóri showrunnere, Jon Favreau felvetésére zsidó templomokból és a főrabbik által viselt sálakból merített ihletet, de Trpcic még pluszban Ahmed Best személyét is bevonta az alkotói folyamatba. Kiválasztották a színész egyik tetoválását, amit "afro-futurisztikus" formában adtak hozzá díszítőelemként a Jedi-köntös szegélyéhez.

 

Ahmed Best egyébként Kelleran Beq háttértörténetének kidolgozásában is részt vett, aki a kiemelkedő fénykardforgató tehetségével kiérdemelte Rendtársaitól a "The Bladed Hand" (azaz Pengekezű) becenevet. Best azt is megerősítette, hogy a Jedi-mester rokona egy másik karakternek, Achk Med-Beq-nek, akit szintén ő alakított (és A klónok támadása coruscanti bárjelenetében tűnt fel). Maga Kelleran Beq pedig valószínűleg a jövőben ismét felbukkanhat, mivel Jon Favreau elégedett volt a színész munkájával, és nem zárta ki a visszatérés lehetőségét.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo