Innen ered a Csillagfény Jelzőállomás dizájnja

starlight_beacon_pic.jpg

A Köztársaság fénykora időszakában játszódó, kifejezetten kisebb korosztálynak készült Fiatal Jedik kalandjai animációs sorozatban olyan karakterek és elemek teszik tiszteletüket, amik a könyvekben, képregényekben korábban már felbukkantak. Ennek megvalósításához az animáció készítői és a multimédiás sorozat írói csapatának egyik oszlopos tagja, Cavan Scott működött közre, utóbbi interjút is adott ennek kapcsán a StarWars.comnak.

A Viharfellegek és a Dooku: Az elveszett Jedi című könyveket is jegyző Scott azt a lehetőséget, hogy az általuk kitalált karakterek képernyőn elevenednek meg és útjuk ötvözik Kai, Lys és Nubs szálát, csodálatosnak írta le. A Scott által írt Charhound Chase című epizód Loden Greatstorm, Bell Zettifar karaktereit és az Ember charhoundot hozza vissza. Ebben a részben Bell mentori szerepben fürdik, ő rendelkezik azokkal a tapasztalatokkal, amire a gyerekek felnéznek, különösképpen Kai.

 

Starlight BeaconA Stuck in the Muck című epizódban már egy jól ismert helyszín fogad minket, ami nem más, mint a Csillagfény állomás. Nash Durango, a pilóta örömmel viszi a kölyköket a fedélzetre, ám akad egy kis malőr útközben. Az állomáson a 2021-es A Köztársaság fénykora képregénysorozatban megjelent egykedvű, de szerethető Jedi, Estala Maru köszönti az ifjakat. Míg a képregényekben nem volt idő szemléltetni Maru és a padawanok közti kapcsolatot, itt végül akad ebből egy kis ízelítő.

 

Végül, de nem utolsó sorban a Csillagfény állomás megalkotásának hátteréről is megosztottak néhány információt. Michael Olson, az animációs széria showrunnere elárulta, hogy finom utalásokat raktak az állomás dizájnjába, ami a Halálcsillagra emlékeztet, mert a Jedik űrállomása egyfajta anti-Halálcsillag. Szándékosan keresték a módot arra, hogy rímeljen a rettegett támaszpont látványelemeire, de ugyanakkor a könyvekhez és a képregényekhez is igazodjon.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo