Infómorzsák a The Acolyte sorozatról

acolyte.jpg

Jó pár hónapnyi hírcsend után végre hivatalos infómorzsákat osztottak meg iránytű gyanánt, hogy mire számíthatunk a The Acolyte című sorozatban, ami a korábbi kijelentések szerint a Köztársaság Fénykora végén fog játszódni. Leslye Headland showrunner, a Végtelen matrjoska társalkotója a Vanity Fairnek elárulta, hogy a forgatókönyvvel már nagyjából készen vannak, amin már közel két éve dolgozik otthonából, és jelenleg a casting szakaszában halad a projekt. A cikk emellett felemlegette a korábbi pletykát, miszerint Amandla Stenberg fogja alakítani a főszereplőt.

Headland az idővonalat is tisztázta: a The Acolyte nagyjából 100 évvel fog játszódni a Baljós árnyak történései előtt. Valamint leszögezte, hogy a sorozat politikai, személyes és spirituális témákat fog boncolgatni, másrészt olyan kérdéseket is körbejár, hogy mely események vezettet az I. részben tapasztalt állapotokhoz. A sorozat egy misztikus thriller lesz, ami egy virágzó és látszólag békés korszakba kalauzol el minket – mint mondta, ők a "Reneszánsz" és a "Felvilágosodás kora" kifejezéseket használják.

Headland megemlítette, hogy a Baljós árnyak nézése alatt mindig olyan kérdések motoszkáltak a fejében, vajon milyen események juttatták ilyen helyzetbe a galaxist, mi ment végbe rosszul, hogyan tudtak a Sithek észrevétlenül beférkőzni a szenátusba. Továbbá a Jedik helyzetére is kitért, miszerint arany-fehér, szinte koszmentes uniformisokban járkálnak, ez pedig azért van, mert ritkán keverednek összetűzésekbe és a nyilvánosság elől egyre elvonultabban élnek. Ez utóbbi információ szerint ezek a Jedik már kezdenek jobban hasonlítani az előzmény filmekben látott társaikéhoz, és ez alapján a The Acolyte arra az átmenetre is rámutathat, ami a Köztársaság Fénykora és a filmek között ment végbe.

A bemutatási dátumról nem esett szó, de a legfrissebb szóbeszédek szerint 2023-ban érkezik a sorozat a Disney Plus streaming szolgáltató kínálatába.

(A cikk borítóképe illusztráció, nem hivatalos kép.)

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo