Íme az Obi-Wan - Anakin könyv borítója!

star_wars_brotherhood_tall_259.jpg

Múlt hónapban újabb jövőre érkező Star Wars-kötetekről rántották le a leplet, amik leírásaik alapján Erő-központú felnőtt és ifjúsági regények lesznek. Köztük van A Birodalom visszavág - Bizonyos szemszögből egyik novellájának szerzője, Mike Chen 2022. május 10-én érkező írása, a Brotherhood (szabad fordításban Testvériség), ami egy Obi-Wan - Anakin kalandnak ígérkezik a klónháború hajnalán. Bár még hónapokat kell várni a megjelenésre, a könyv borítóját előzetesen már megcsodálhatjuk, ami Laura Racero munkája.

A Brotherhood nem sokkal A klónok támadása után játszódik, javában tombol a klónháború, amikor egy robbanás pusztít végig a Cato Neimoidián, a Kereskedelmi Szövetség ékkövén, a katasztrófáért pedig a Köztársaságot okolják. Az ügy kivizsgálására a Jedik Obi-Wan Kenobit delegálják a bolygóra, aki hamarosan Asajj Ventress kezét sejti a dologban. Eközben a frissen lovaggá avatott Anakin Skywalker természetesen megint ellentmond az utasításoknak, és volt mestere segítségére siet.

 

Chen röviden annyit elárult a könyvről, hogy A Sithek bosszújában az Obi-Wan által felemlegetett Cato Neimoidia-i dologról is szó lesz (a bolygó látképei pedig láthatóak a borítón), emellett a klónháború kérdéseire és a nemrégiben történt hirtelen változás hatásaira is ki fog térni. A Jedik fejében olyan kételyek forognak, hogy miért történik velük mindez, kicsodák a klónok, stb. A regény két főszereplője ezen próbál meg napirendre térni, miközben igyekeznek nem kötőféken tartani egymást, majd a történet előrehaladtával rájönnek, hogy nem csak hogy szükségük van egymásra, hanem ketten együtt jobban működnek Jedikként, és emberségesebbek is.

A Legendákban egyébként  a 2005-ös kiadású A gonosz útvesztője című könyv már foglalkozott a Cato Neimoidiás esettel, jóllehet az időben a háború vége felé történt meg, nem pedig az elején. James Luceno regénye felvezette a III. rész elején dúló coruscanti csatát és Palpatine főkancellár elrablását, ám a Cato Neimoidia sem elhanyagolandó esemény, mert révén a Jedik pár lépéssel közelebb kerültek Darth Sidious azonosításához.

Star Wars Brotherhood 820

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo