Íme az Inkvizítor-regény szinopszisa

inquisitor_nycc_2022_tall.jpg

Július 18-án a Phasma című regény és annak folytatása, a Fekete torony írónője, Delilah S. Dawson egy új könyvvel jelentkezik Amerikában, méghozzá a korábban bejelentett Inkvizítor történettel. Főszereplője egy Iskat Akaris nevű karakter lesz, aki már tiszteletét tette Charles Soule Darth Vader képregénysorozatában. A Penguin Random House pedig nemrég kiadta az Inquisitor: Rise of the Red Blade teljes szinopszisát, ami alább olvasható:

Amikor a Jedi Rend elbukik, az Inkvizítor Rend felemelkedik.

Iskat Akaris padawan annak szentelte életét, hogy mesterével együtt járja a galaxist, és tanulmányozza az Erő útjait ama indíttatásból, hogy jó Jedi váljon belőle. Iskat elhivatottságának dacára a béke és a kontroll nem valósult meg, és minden egyes visszalépéssel úgy érzi, Jedi társai egyre bizonytalanabbak vele szemben. Nem elég, hogy határozatlan a jövőjét illetően a Jedi Rend berkeiben, Iskatot még tragédia is éri, mikor mesterét megölik és a Klónok Háborúja káoszba taszítja a galaxist.

Immár tábornokként a frontvonalakon táplálja a zűrzavart, és gyakran eszébe juttatják: Bízz abban, amit tanultál. Bízz a Tanács bölcsességében. Bízz az Erőben. Ám ahogy a kétségek árnyékai behálózzák őt, Iskatban olyan kérdések fogalmazódnak meg, amiket egyetlen Jedinek sem szabadna feltennie: Kérdések a saját, ismeretlen múltjáról. Kérdéseket, amiket a Jedi-mesterek veszélyesnek tartanának.

Ahogy az évek telnek és a háború tombol, Iskat Jedikbe vetett hite meginog. Ha nagyobb szabadságot adnának neki, bizonyosan többet tudna tenni a galaxis védelmének érdekében. Ha több tudást bíznának rá, végre eloszlathatná az árnyakat, amik kezdik bekebelezni őt. Mikor a Jedi Rend végül elbukik, Iskat megragadja a lehetőséget, hogy saját útját járja. Magához öleli a 66-os parancs megváltását.

Inkvizítorként Iskat megtalálja a szabadságot, amire mindig is vágyott: szabadságot a kérdezéshez, az áhítozáshoz. És vörös pengéjének minden egyes csapásával Iskat egyre közelebb kerül ahhoz, hogy beteljesítse új sorsát az Erőben - bármi is legyen az ára.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo