Íme 5 Jedi a Köztársaság Fénykorából

sw_high_rep.png

Avar Kriss után további négy, a történet szempontjából fontos Jedivel ismerkedhetünk meg picit jobban. Öt Jedi leírásán kívül Cavan Scott (A végső dobás, The Light of the Jedi), a The High Republic projekt egyik írója a starwars.com-mal készített interjújában így jellemezte a fény harcosait: 

Rengeteg munkát fektettünk bele, hogy a Jedik valósághű, lesarkított egyének legyenek. Mind különböznek egymástól, egyedi és sajátos stílusban közelítik meg az Erőt, mégis egységesen küzdenek egy közös célért. Nem megingathatatlan dogma szerint szolgálnak, hanem mély szenvedéllyel vannak elkötelezve a fény és az élet védelme iránt. Továbbá mind a saját útjuk különböző állomásain vannak. Egyesek több tapasztalatot tudhatnak magukénak, míg mások szemtelenül fiatalok. Egyesek mindig megtalálják helyüket a Rendben, és mások természetüknél fogva vezetői szerepbe lépnek. Vannak olyanok, akik végül nem dolgoznak együtt azon Jedikkel, akik mellett szolgáltak, de mind fényt akarnak mutatni a galaxisnak. Egyénileg erősek, együtt legyőzhetetlenek, de a legjobb hősökhöz méltóan megtanulandó leckék és kihívások várnak rájuk. Izgalmas idők elé nézünk.

Avar Kriss

Avar a Jediség legfényesebb és legnemesebb példája. Mindig próbálja meglátni a jót az emberekben és a szituációkban, sosem helyezi előbbre saját magát. Felpezsdíti az élet és az ebből fakadó kihívások, valamint Avar inspirálja a körülötte lévőket. Szenvedélyes, nem dogmatikus, és mindig készen áll másokért áldoznia magát. Avar Kriss a legjobbak legjobbja.

08277
Loden Greatstorm

Loden egy twi’lek Jedi-mester, és a Jedi Rend egyik legjobb oktatójának tartják számon. Loden erős és bölcs, remek humorérzékkel van megáldva, minden pillanatban keresi a tanulási lehetőséget, töretlenül iparkodik csiszolni magán és a körülötte lévőkön, legfőképp a padawanjan. 

08943
Keeve Trennis

Keeve egy fiatal, bajkeverő Jedi, sokak szerint fényes jövő áll előtte, ha hajlandó lenne bíznia magában. Keeve gyors észjárású és a kelleténél lobbanékonyabb, aki csupán pár hete Jedi-lovag és kissé zavarban van az általa csodált Avar mellett annak tudatában, hogy milyen nagy tetteket hajtott végre Kriss a múltban. Bizonyítási vágy forr benne Avar és a Csillagfény Jeladón (Starlight Beacon) tartózkodó többi legendás Jedi elismeréséért, ám a lánynak először meg kell tanulnia bízni magában és az Erőben.

00921
Stellan Gios

Stellan egy optimista és igen tisztelt Jedi-mester. Stellan ugyanakkor került a Rendhez, mint Avar Kriss, és bár gyakran különböző nézetekkel állnak elő a Jedikkel, vagy a Köztársasággal kapcsolatban, ha együtt dolgoznak, ragyogó és erős párost alkotnak. Stellan erős az Erőben és született tanár, aki épp az egyik Jedi Templom-kirendeltségen állomásozik a félreeső Caragon-Viner bolygón.

12652
Vernestra “Vern” Rwoh

Vern egy frissen felavatott Jedi-lovag. A miriali Vernestra egykor Stellan Gios padawanja volt. Keményen küzd és elkötelezett a Jedi Rend iránt, jobban, mint legtöbb kortársa. Tizenhat évesen nemzedéke egyik legifjabb lovagja. Igyekszik beilleszkedni a felnőttek közé, miközben törekedik jó példának szolgálni a fiatalabb Jedik számára.

21641

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo