Ilyen sorsot szánt eredetileg Lucas Ahsokának

ahsoka_cw_s7.jpg

A The Mandalorian második évadában végre színre lépett élőszereplős formában is a ma már közkedvelté váló Ahsoka Tano Rosario Dawson által. Ugyanakkor az immár 12 éves karakter in-universe és színfalak mögötti története nem volt mindig akadálytalan, hogy idáig eljusson. George Lucas 2012-ben eladta a Lucasfilmet a Disney-nek, 8 évvel ezelőtti döntését pedig azzal magyarázta, hogy többet szeretne foglalkozni a családjával, és lánya felnevelésével, ekkor 69 éves volt a Star Wars atyja. Ez A klónok háborúja elkaszálását jelentette az 5. évaddal, míg egészen 2020-ig kellett várni a sorozat méltó lezárásához, addig is egy félig kiadott 6. évaddal és a togruta volt Jediről szóló könyvvel próbálták meg befoltozni A klónok háborúja és a Lázadók sorozat közti 15 évet.

Ahsoka Leaves Jedi OrderAhsoka megalkotását és Anakin tanítása alá helyezését George Lucas azzal magyarázta 2008-ban, hogy kellett valaki, aki úgymond megnyugtatja és eltereli a figyelmét az A klónok támadása utáni feldúlt Anakin Skywalkernek, akinek Obi-Wan Kenobival sem volt derűs a viszonya, elvesztette édesanyját, valamint tiltott házasságot kötött Padmé Amidalával. Dave Filoni, A klónok háborúja felelős producere még idén korábban nyilatkozott arról, hogy Lucas gyámsága alatt nem mindig volt világos Ahsoka Tano sorsa, akivel Anakin Skywalker sötét oldalra való áttérését is mélyíteni szerette volna.

 

Filoni elárulta, hogy Lucas elképzelései szerint Anakin Skywalker tanítványa nem élte volna túl a 66-os parancsot, és hozzátette, hogy a Star Wars kreátora az "Ahsoka Dies" tábort erősítette, míg Filoni az ezzel ellentétbe álló "Ahsoka Lives" álláspontot fogta nyíltan. A kulcs momentum az volt, hogy Ahsoka elfogadja-e a Jedik kérését, hogy csatlakozzon újra a Rendhez, vagy sem. Filoni úgy gondolja, hogy jó döntést hoztak azzal, hogy a lány végül elutasította az ajánlatot és végérvényesen kilépett a Rendből, hiszen ez egy új, megpróbáltatásos és karakterformáló kezdet is volt számára, ez persze Anakin véleményéhez és érzéseihez is hozzáadott a Jedikkel kapcsolatban.

 

Mindezek alapján felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen lett volna a rajongók reakciója, ha Lucas verziója lép életbe a Klónháború végén, és hogy miképpen halt volna meg a már ekkor elég nagy népszerűségnek örvendező Ahsoka?

Star Wars How Ahsoka Tano Survive Order 66 Explained Clone Wars 1218806 1280x0

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo